Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

27. 9. 2010 10:16
Rušení míst ohrožuje naše majetky a životy

Ministerstvo zemědělství se zřejmě rozhodlo řešit škrty svérázným způsobem - rušením vodohospodářské správy. Ta se stará o menší toky. Ty dokázaly v době povodní stoupnout až o 8m a právě ony měly letos za následek velké škody. Teď  hodlají rozprášit drobné týmy odborníků, které mají tyto toky zmapované a ví, kde je co  potřeba. Skutečně se nechce zdát, že právě tato odborná složka státní správy je v dnešní době nadbytečná!!!!

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

29. 9. 2010 19:16
Re: Rušení míst ohrožuje naše majetky a životy

Nahráváte mi více méně do karet. Nesmyslné propuštění také neuznávám. Ale těch 20 % by klidně jít ven mohlo, a to za předpokladu, že to nebude tzv plošně, ale cílene a s rozumem...

0 0
možnosti
MV

marka40

27. 9. 2010 10:14
Napsal jste to pěkně.

Nevidím důvod, proč byste si tímto rozumným názorem měl kohokoliv proti sobě popudit.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

29. 9. 2010 19:14
Re: Napsal jste to pěkně.

Odboráře třeba tím, že bych vyhazoval více, ostatní třeba tím, že tvrdím, že si za korupci alespoň částečně může veřejnost sama její akceptancí... Ale jinak děkuji.

0 0
možnosti
BH

hell365

23. 9. 2010 10:04
I v soukromém sektoru je většina zaměstnanců neschopná

Musím se smát jak se tady tvrdí že st. zaměstnanci by se v soukromém sektoru neuživili. Zadejte něco soukromé firmě: práci odfláknou, okradou vás, nedodrží termín, předraží a ještě neplatí daně - jdete ke konkurenci a je to úplně stejné. Není rozdílu mezi státním a soukromým zaměstnancem. Problém je v hlavách zdejších lidí.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

23. 9. 2010 10:13
Re: I v soukromém sektoru je většina zaměstnanců neschopná

Problem je v tech zakaznicich .... ti si nechaji s**t na hlavu. Jak spravne rikate, jedna firma neco blbe udela, jdu k jine ... reklamuji, dozaduji se napravy ... a uz nikdy jim zakazku nedam ...

Ja vnimam, ze vetsina lidi tak nefunguje, zacina to u priblbeho placeni dyska i pres to , ze jidlo bylo hnusne a servirka neprijemna ... po to, ze blbe odvedena prace se zaplati, v hospode se zabrbla a priste se to objedna tamtez.

Ti zamestnanci si dovoli jen to, co jim majitel nebo zakaznik dovoli. Chybu hledejme u sebe.

0 0
možnosti
MM

Mitheitel

23. 9. 2010 9:53
Téééda...

konečně jeden pořádný rozumný názor, už jsem myslela, že se ho tu ani nedočkáme. Děkuji R^

0 0
možnosti
ZP

Zdenk33

23. 9. 2010 9:39
Vazeny pane,

myslim ze si obcas protirecite......hlavne veta: " Je pro Vás všechny pohodlnější ten úplateček dát a zařídit potřebné, než se bránit a to, co potřebujete zařídit by se tím spozdilo.".....roc je tedy nutne davat uplatecek aby se udelao potrebne, v naplni prace daneho urednika? Proc pri nedani uplatku by se vyrizeni dane veci spozdilo? Proc pri uplatnu neni zadne spozdeni?.......samozrejme ze pro zamestnance v soukromem sektoru nebo OSVC je cas hlavni roli, on totiz vas zamestnavatel vam volno neda a necha vas ony hodiny napracovat, takze okradate rodinu o cas straveny s ni, budete totiz na urade neco vyrizovat. OSVC si sama spocita ze se ji vyplati dat uplatek a zaridit to hned, nezli by ji utikal cas aby si na sebe vydelala.

Proc jsou stale urady s pracovni dobou Po-St 8-15?, kdo o nich rozhoduje? Reditel uradu , nebo vami jmenovani ministersti urednici? Jste tu pro nas, proc nemaji urady, jako nektere, treba otevreno i v sobotu dopoledne na nekolik hodin? Nejak moc otazek.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

23. 9. 2010 14:26
Re: Vazeny pane,

1) Já netvrdil, že je nutné dávat úplateček, aby se vše potřebné zařídilo. To tvrdí mnoho diskutérů, já naopak říkám, že to není nutné, ba naopak, že se k tomu nesmíte jako veřejnost nechat dotlačit (pokud už ta situace nastane).

2) Samozřejmě, že ve chvíli, kdy se budete bránit proti úředníkovi, který si řekl o úplatek nebo nečiní svoji povinnost tak, jak má, se řízení Vaší věci může protáhnout, protože se nejprve bude patrně řešit obvinění z úplatkářství a potom přijde na řadu Vaše konkrétní věc (pokud je to kvalitní úřad, nezávisle na Vašem obvinění danou věc vyřídí).

3) Nepleťte si pracovní dobu a úřední hodiny pro veřejnost.

4) souhlasím s Vámi, že v rámci služby pro veřejnost by Vám vyhovovaly více soboty  než jiné dny (jen si nejsem jistý, zda většině, zda to není spíše populismus). Kromě to jsou úřední hodiny nejčastěji od 8:00 do 17:00 a to v PO+ST a na MěÚ i ve ČT+ÚT, tehdy jsou ale kratší.

5) Atd...

0 0
možnosti
J

Judita2

23. 9. 2010 9:37
Naprostý souhlas

a dávám karmuR^

0 0
možnosti
LD

dolda

23. 9. 2010 9:31
Autor článku mi mluví z duše

0 0
možnosti
R

ragingox

23. 9. 2010 8:39
Vicemene souhlas..

Zadny soudny danovy poplatnik nebude popirat nutnost fungujici statni spravy. Problem je v tom slove fungujici. Kdyz delate na katastru uvedu jeden priklad. Clovek chce stave baracek, musi obehat spoustu instituci kvuli stavebnimu povoleni. Plynare, vodarny, elektriku, katastr, komunikace aby mu vsichni dali stempl ze pres jeho pozemek nevedou "draty od pantaty". Ted si predstavte ze by v GISu katastru bylo zaznamenano vsechno na jednom miste. Jasne asi by se musel upravit zakon, vytvorit par rozhrani na pripojeni prislusnych instituci. Potom by clovicek pozadal o stavebni oddeleni, stavebni odbor by se elektronicky dotazal katastru atd. Jenze jak to v CR funguje, vypsal by se tendr soft by dodala nejaka spratelenea firma 10x to predrazila, protoze i sefove stavebnich odboru, sefove katastralnich uzemi chteji hezky bydlet a cely to reseni by bylo shnile jak opencard,datove schranky. Kdo za to muze ? Nejaky virtualni uradenik ? 

0 0
možnosti
HC

Hanyz01

23. 9. 2010 8:44
Re: Vicemene souhlas..

R^ ano, rovněž mám čerstvou zkušenost s oběháváním všech institucí kvůli stavební ohlášce (dokumentace pro stavební úřad měla prosím pěkně při formátu A4 na výšku pěkných 39cm - to stavím rodinný domek s už. plochou 135m2, nikoliv Cheopsovu pyramidu). O nákladech na některé papíry a čekací dobu a komfort jednání (například úřední hodiny po+stř 09:00 až 14:00 - pro pracující skutečně ideální:-))) ani nemluvě

0 0
možnosti
NH

NI HI

23. 9. 2010 8:19
Něco o mě.

S článkem více méně souhlasím. Spravuji síť pro vysokou školu. Můj plat je 11000 čistého + 4000 osobní hodnocení. Žádné další výhody. Pokud mi vezmou osobní hodnocení a sníží plat o 10 %, budu brát za svou práci v IT 10 000 kč !!!. Jestli si myslíte že to bude někdo dělat tak je to nesmysl. Stejně tak souhlasím s odchodem kvalitních zaměstnanců, kdo by to za ty prachy dělal. Co se děje ted má jediný následek. Schopní odejdou, ty nemakačenka co vědí, že by se jinde nechytli, zustanou. Nejvíc mě dostavaji kecy typu - jo statni zamestnanci nic nedelaj, berou 20 000 + 20 000 osobko, dovolena navic, placena rekreace, uplatky, slevy apd.

 

0 0
možnosti
HC

Hanyz01

23. 9. 2010 8:29
Re: Něco o mě.

Jako upřímně - proč to tedy děláte? Buď Vám to z různých důvodů vyhovuje a pak je zbytečné tu brečet nad platem, nebo nevyhovuje a pak, pokud jste šikovný ajťák, flek najdete i v soukromém sektoru (a lépe placený). Já v prvních zaměstnáních taky neměl nic moc peníze, skutečně slušné prachy jsem začal brát až tak za dva, tři roky po vejšce (a to podotýkám, že jsem pracoval už při střední škole, takže praxe jsem měl hafo). Musím říci, že mě hodně udivuje, jak moc jsou státní zaměstnanci odtrženi od reality.

0 0
možnosti
VC

vena65

23. 9. 2010 8:14
Proč si myslíte

že naštvete nestátní zaměstnance a podnikatele? Dopouštíte se toho, co přisuzujete nám. Jistěže neplatí obecně, že státní zaměstnanci jsou darmožrouti. Je jich dost, ale dá se to říct i o mnohých nestátních a rovněž tak o mnohých podnikatelích. Poměrně velké množství je jich přisáto na státní rozpočet a mnozí by se bez tohoto přisátí na svobodném trhu neuživili.

Za článek, jako celek, karma.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3614x
Především člověk...