Rumuni a Poláci rozkrádají vytopené domy

Teď se tak trochu obrací naše liberální politika vůči přistěhovalcům (kteří nejenže berou práci českým občanům) ale už i hyenisticky rozkrádají to málo lidem, kterým voda vzala téměř všechno… Je to taková rána pod pás, kterou asi nutně potřebujeme, abychom se vzpamatovali, dokud je čas…

Úkolem strážit povodněmi zatopené a opuštěné domy, bude nakonec pověřena armáda a policie, aby se vyhnulo dalšímu případnému rabování. Tyto složky pak ale budou paradoxně chybět při odstraňování škod, které voda napáchala. To vše kvůli pár chamtivým přistěhovalcům, chtělo by se říci… Ale to nám dává i obrázek o u nás zaměstnávaných cizincích a jejich solidaritě a slušnosti ke svým (potažmo) zaměstnavatelům.

Možná by se nová vláda mohla zamyslet nad možností, aby byli zaměstnavatelé, kteří zaměstnávají české občany (i přes to, že jsou třeba i trochu dražší) nějakým způsobem zvýhodněni, aby měli motivaci… To sníží nezaměstnanost a vyžene nadbytečné cizince (což je problém, který tu je a je stálým tabu) o dům dál. Vzrůstající nezaměstnanost se nedá snížit snížením sociálních a jiných dávek, k snížení nezaměstnanosti může přispět jedině vytvoření nových pracovních míst. Je asi dost problematické, v této době, přitáhnout investory, kteří vytvoří velké množství pracovních míst, ale jsou tu i jiné varianty, které jsou neprávem opomíjeny.

Dalším problémem jsou i ilegálně na našem území pobývající cizinci, kterých rovněž není málo. Policie si na ně před časem sice „posvítila“ ale zdaleka to nestačí. Každý druhý zaměstnanec by o tom mohl vyprávět. Je jich tu tolik, že policie bez dlouhodobé a razantní práce nemá šanci. Nejenže berou práci, ale neplatí daně a stát tratí miliony a možná i miliardy, které jsou potřeba například na odstraňování škod mimořádných situací, jako jsou povodně.

Do té doby nezbývá, než se bát. Bát se o povodněmi zasažené domy a bát se o práci, ve které vás muže lehce vystřídat někdo jiný, kdo to udělá za polovinu.

Autor: Radek Buben | úterý 10.8.2010 11:32 | karma článku: 18,73 | přečteno: 2040x