Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

jyr

17. 8. 2010 16:22
Namátkou, kam zařadit

? Roberta Altmana, Halla Ashbyho, Franka Zappu, Laurii Anderson, Creatures,...

To jsou prostě komerčňáci jako bejk......................

0 0
možnosti
F

Fanýs

17. 8. 2010 16:08
komerce

Jsem vyznavač komerce, protože jsem přesvědčen, že všechno jde přepočítat na peníze.

Jednou jsem se trochu zarazil. Dostal jsem útlou knížečku. Líbila se mi, tak jsem se vydavatele zeptal na cenu, že bych jich pár koupil a rozdal přátelům. Překvapilo mne, když odpověď byla, že knížka je zadarmo a mohu jich dostat víc, když slíbím, že je nebudu prodávat, ale rozdávat. 

Abych si nenarušil svůj komerční přístup k světu, tak jsem ty knížky přijal, slíbil je neprodávat a vydavateli jsem poslal sponzorský dar (ve výši odhadu výrobní ceny + obvyklá marže). 

Pod pojmem alternativní umění si obvykle představím vyžírky přisáté na rozpočet České televize  nebo fondů na podporu čehosi.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

17. 8. 2010 16:08
Re: komerce

To byl nejaky cirkevni blabol, ne, ta knizka.

0 0
možnosti
M

Muzzlinka

17. 8. 2010 16:06
Umělý antagonismus

Vůbec s vámi nesouhlasím.

Alternativa je jen název pro komerční produkt, který v současnosti není běžně žádaný (úspěšný). Alternativní umělec nebo skupina je ta, která produkuje tvorbu neodpovídající většinovému vkusu. Takže alternativní muzika, film nebo jiné umění je to, které se většině nelíbí. Ale to zase vůbec neznamená, že je to tvorba vkusná nebo dokonce hodnotná. Spíše naopak - jen málokdy se mezi alternativní tvorbou najdou perly hodné veřejného zájmu.

Ostatně pokud by nechtěla být komerční, pak by ta pravá alternativa byla tvorba do šuplíku bez ambice kohokoliv oslovit, což je samozřejmě nesmysl.

A tvrzení, že komerční tvorba je bez vkusu a nebo dokonce pokleslá, to je také nesmysl. Právě ta největší, nejkrásnější díla umění (sochy, obrazy, fresky, architektura, hudební nebo dramatická tvorba a interpretace), která dnes obdivujeme, vznikla jako komerční (často na objednávku!) a jsou jednoznačně komerčně nejúspěšnější.

0 0
možnosti

Mablung

17. 8. 2010 15:23
dotace

Hezky napsané. Bohužel, mnoho lidí dělajících tkzv. alternativu má v hlavě rovnice alternativa=právo na dotace. Případně jim straší na věži a urážejí lidi s většinovým vkusem. Proto mám rád lidi kteří dělají alternativu protože to tak cítí, ne proto aby se odlišili či aby zakryli svou neschopnost

0 0
možnosti