Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé, že nejvíce toho o komunismu vědí ti, kteří jej nezažili...

1 0
možnosti
MP

Zajímavé, že nejvíce toho o středověku vědí ti, kteří jej nezažili…

0 0
možnosti
PK

R^Tleskám a jsem rád, že někdo z mladé generace přemýšlí. Paráda

2 0
možnosti
KF

K90a26r27e16l 50F50u39k13s16a

16. 12. 2013 0:05

Status quo těchto cca. 24 let po revoluci je fajn. Pro většinu. Nicméně dle mého názoru bude v následujících letech daň veliká. Koncentrace trhu, koncentrace kapitálu, zvýšení extrémních projevů na trzích... To je z ekonomického hlediska velká daň, kterou zaplatí většina pouze za to, že technický pokrok šel o trošku rychleji.

1 0
možnosti
SH

Mladý začínající novinář... Hochu, to můžeš psát pro své vrstevníky, kteří ti to možná sežerou. Líbí se mi pětadvacetiletí historici, kteří bádáním v archivech vypátrají, jak se těžko žilo. A nezapomeň - přečti si Havlův projev. Budou vás strašit nezaměstnaností..., Já budu prezidentem jenom na jedno funkční období..., Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí nášstát šetřit na investicích do školství a kultury… Také náš mnohokrát deklarovanýúmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci,nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomovépřijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné NEJDE TO.« A teď to srovnej se skutečností. Ty novináři.

7 5
možnosti
AK

Jestli je někdo komunista?

Spíš by bylo zajímavé vědět jestli je některý politik zloděj, ne?

Chtělo by to lustrační osvědčení kde by se osvědčilo, že ten někdo není mafián a přesměrovávač veřejných peněz do soukromých kapes kámošů...

1 0
možnosti
FV

Komunista rovná se zloděj už z principu jeho ideologie. Ostatní zloděje je samozřejmě také třeba donutit nakradené vrátit právoplatným majitelům.

5 0
možnosti
JH

Za komunistů opravdu bylo líp z hlediska jistot a sociálního zázemí,to se nedá popřít žádnými čísly. Jinak porovnávat dobu před 30-ti lety se současností je nesmysl už z hlediska vývoje společnosti a techniky , a to v jakékoliv době. Stejně byste mohl říct, že v době protektorátu  se žilo lépe než za první republiky!

3 6
možnosti
FV

Ano, těm, kdo nejsou ochotni se postavit k vlastnímu životu s plnou odpovědností se lépe žilo jak za nacistického protektorátu, tak i za komunistické totality, protože v obou případech za ně přemýšlela nějaká vyšší autorita :-/

7 1
možnosti
FF

F53i90l79i25p 87F46u73c61h27s

15. 12. 2013 20:45

Váš článek jsem si ještě ani nepřečetl, pane Radku, ale karmu jsem Vám za něj udělil již předem. Abych náhodou nevybočil z řady... :-)

Hezký večer a jen tak dál! F.F.

0 0
možnosti
FV

Pokud se chcete zařadit do řady, tak komouši jsou pro Vás ta pravá volba ;-€ Váš přístup je totiž zcela stejný i když nejspíš zastáváte podobný názor tomu mému :-/

2 0
možnosti
Foto

Ten vizuální klam, že za socíku bylo líp má podle mne minimálně dva zdroje.

1. Části společnosti se skutečně žilo lépe

    (nesoudím to, pouze konstatuji)

2. Lidé mají v povaze minulost trochu idealizovat.

    Jinými slovy: to zlé se vždy zapomíná rychleji.

Jinak s Vámi souhlasím. Takže karma zdarma.

7 1
možnosti
LF

Je přirozené, že za komunismu bylo většině lidí ve srovnání s dneškem opravdu lépe. Ono když byl člověk tak o 25 - 30 let mladší a měl život před sebou, potom ty tehdejší problémy bral trochu jinak. Dneska zestárl a vidí, že žádný zázrak se nestal a výhled v současné krizi je nejistý.

3 0
možnosti

Nová KSČM se omluvila za to, že bývalá zaniklá KSČ umožnila, aby se na její vedoucí místa dostali lidé, kteří svoji funkci a myšlenky komunizmu zneužily k pronásledování jinak smýšlejících lidí.  Nová KSČM nemá s těmito lidmi nic společného a patří za poslední cca čtvrtstoletí mezi nejslušnější parlamentní strany a na rozdíl od dosavadních parlamentních stran není propojena s kriminálním hospodářským podsvětí. Domnívám se, že doba cca 25 let je dost dlouhá na nové hodnocení KSČM. Je nutno myslet vpřed a tvořit, ne se stále vracet do minulosti a bořit, i když uznávám, že někdo prostě nic jiného neumí, jak je vidět i z některých příspěvků.

3 13
možnosti
FV

Výborný vtip ;-D;-D;-DR^ A škoda, že tady není i smajlík jak se smíchy popadám za břicho ;-D

10 2
možnosti
AT

Zlatí komunisté, teď jsou jen dvě jistoty- daně a smrt....

4 1
možnosti
BM

To bylo za komunistů také, né???

4 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
Radek Blažek (*1991) je student žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze, napůl konzervativec, napůl liberál, a rádoby umělec. Má rád staré filmy, jazz, swing, blues a pořád něco čte.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy