Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Sice je tento článek staršího data. Ale přijde mi, že autor nezná lidi, co čtou v ČR sci-fi a fantasy, protože jinak by věděl, že čeští i slovenští autoři jsou považováni za velmi kvalitní. A obzvláště komunity, které jezdí na larpy nebo cony v nich mají zálibu. Skoro by mě zajímalo, jestli on sám někdy něco od českých autorů fantasy četl ;)

0 0
možnosti
PH

Zdravím, není to zase tak pravda, že by byly potřeba známosti(ale hodí se, jasně, jde to líp), existuje mnoho soutěží, které vás katapultujío něco výše, než byste sám čekal – chce to jen drobnost, být v té chvílinejlepší (vím, o čem mluvím)

Jinak Mary Shelley nebyla Percyho sestrou, nýbrž manželkou, a cose týče věku, ten nehraje roli, mnoho spisovatelů začalo se svojí kariérou počtyřicítce nebo i později – stačí jen být originální, nebýt líný, a ono topůjde.

0 0
možnosti

Jen malá drobnost "V USA debutující autor mezi stovkami nakladatelů s největší pravděpodobností toho svého najde," - nějak Vám totiž uniklo, že v USA jsou zase stovky tisíc psavců, co zřejmě právě stvořili bestseller, takže to vyjde v podstatě nastejno jako u nás;-D Ale jinak dnes není problém na své kvality upozornit, blogy, e-books nebo třeba maily, když pošlete ukázku svého díla pár přátelům a ti z ní budou natolik bez sebe, že ji předají dál a dál, tak už je šance, že se o tom doví i nakladatel. Problém ale bude spíš v tom, že nic extra nevzniká. Ale i tak je možné vše, ta srajda 50 shades of grey vyšla napřed jako e-book a hle, dnes má pro sebe vyhrazenej celej pult v každým velkokrámě:-)

1 0
možnosti
JJ

Trochu se mýlíte, pánové. Dnešní páni (a dámy) redaktoři mají zájem pouze o díla svých kamarádů. A pokud jim pošlete rukopis, ani vám nesdělí, že jim došel, natož aby se namáhali ta písmenka číst...

0 0
možnosti
DK

Stejny problem meli umelci vsech dob ruzne po svete a nekteri i pres sve nesporne kvality se proslavili az po smrti. S tim, ze prave v CR jsou moznosti hodne omezene, je treba pocitat a ejak se s tim smirit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
Radek Blažek (*1991) je student žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze, napůl konzervativec, napůl liberál, a rádoby umělec. Má rád staré filmy, jazz, swing, blues a pořád něco čte.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy