Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Kdo řídí auto velmi často večer, nebo podvečer(což je možná ještě horší), ví svoje. Já osobně bych se přimlouval za reflexní prvky i ve městech s osvětlením. Ne vždy a všude osvětlení funguje, navíc se stejně v mnoha městech z důvodu úspor po 23,00 hod vypíná... a člověk, který v neosvětleném místě, nebo když osvětlení je zhasnuto vstoupí do silnice, tak  není vidět úplně stejně, jako někde mezi Horní Dolní.

0 0
možnosti
Foto

V přimlouvání vám nikdo nebrání, ovšem proč to řešit zákonem s možným důsledkem buzerace ze strany policie?

1 0
možnosti
DT

A není právě proto ten zákon připravován? Aby borci, co se potřebují o půlnoci motat uprostřed silnice oblečeni v černém dostali spoluvinu?

0 0
možnosti
MP

Pokud jdu v noci po  silnici, zásadně jdu v protisměru, abych viděl přijíždějící auto. Pak samozřejmě uhnu do strany. Tak jsem to dělal od mládí, kdy vůbec neexistovaly reflexky. Pokud bych chodil často v noci  po silnici, nepotřebuju žádný zákon, abych pochopil, že si mám koupit reflexku. To samé-nikdo mi nemusel nařizovat, abych si koupil jednu úsporku do pokoje, kde svítím min.3 hodiny denně. Tyto zákony jsou jen pro nesvéprávné. Těm vyhovuje, když jim někdo diktuje, co musí a nesmí.;-D

1 0
možnosti
MS

Všechny zákony jsou pro nesvéprávné. Normální člověk nekrade, nevraždí, platí daně, neprzní dívky pod 15 let atd.... . To ale neznamená, že by ty zákony neměly existovat. :-)

0 0
možnosti
LN

...sorry ....ale nic jste nepochopil...je jasné že jako klasický kavárenský intelektuál k přesunu mezi bytem, kavárnou a divadlem žádnou vestu nepotřebujete..ale pokud jezdíte po venkově..tak jako řidič velmi oceníte, když chodce vidíte včas....:-/

7 0
možnosti
Foto

reflexní prvky ANO, ale na to snad nemusí být hned nový zákon???

1 0
možnosti
LN

..víte --podobné hlasy se ozýval v případě povinných sedaček pro děti, povinných přileb na kolách, povinného svícení ve dne......a asi by se našly i další případy...a nakonec to vše bylo k užitku....

4 2
možnosti
BM

Již několik let se říká že by chodci i cyklisti kteří se pohybují na okraji vozovky by měli být označeny něčím co by řidiče informovalo. Toto se říká poměrně často a málokdo na to nereaguje. Proto beru tuto povinnost jako nařízení pro blbce. Jako řidič potkávám chodce a silnici a někdy když jede vozidlo proti tak částečně oslní a chodec není vidět. někdy jde opravdu o štěstí že toho chodce mineme.

4 0
možnosti
BM

Oprava "reaguje"

0 0
možnosti
JC

Zřejmě Vám uniklo, že ty reflexní prvky nemáte nosit do Národního dovadla, ale na silnici v noci. ;-)

Jak píše níž Karel - demagofie a manipulace, nic víc. A nakonec - vždyť se projevte jako rebel a nenoste to (až to bude povinné), třeba ve stáří dostanete nějaký metál za odboj.:-)

1 0
možnosti
Foto

Jako vždy je článek plný manipulací a demagogie...nicméně...zákonné nařizování reflexních prvků mi přijde také hloupé :)

0 0
možnosti
JV

Jako budoucí novinář buď nechápete text nebo ho ani nečtete celý. V tom článku se jasně píše o povinnosti nosit reflexní prvky pro chodce, pohybující se v noci po kraji vozovky. Co s tím má společného Národní divadlo mi opravdu uniká.

1 0
možnosti
MS

Otázka je, jaké bude znění zákona. Pokud bude postaven tak hloupě (což je u nás většinou pravidlem), že po setmění umožní šikanování všech chodců v centrech měst, bude to určitě zhovadilost. Pokud by ale reflexní prvky nařizoval chodcům, pohybujícím se za tmy na silnicích bez chodníku, tam bych proti tomu nic neměl. Reflexní prvky by mohly nahrazovat i různé LED-blikačky, který je dnes na trhu nespočet. Já mám jednu takovou na klíčích, takže mě nemůže nic zaskočit. :-)

1 0
možnosti
Foto

U buzeračního zákona je celkem jedno jaké je jeho znění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
Radek Blažek (*1991) je student žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze, napůl konzervativec, napůl liberál, a rádoby umělec. Má rád staré filmy, jazz, swing, blues a pořád něco čte.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy