Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ach jo pane Blažku, vy musíte mít teda hodně zajímavý život:D

1 1
možnosti
JS

Ve svém profilu píšte, že pořád něco čtete. Tak si zkuste přečíst dějiny tohoto rodu. Pokud bychom chtěli v rodových jménech nalézt nějaké synonymum pro pojmy despocie a absolutismu, pak jméno Schwarzenberg dokonale vyhovuje. Jestli někdo neváhal použít násilí proti lidem, kteří vykopali český národ z jámy zapomnění v době tzv. národního obrození, pak to byl právě tento rod. Uzavírali sňatky jen se sobě rovnými a když nenalezli nikoho vhodného, klidně se spojili s vlastními příbuznými, což zvyšovalo jejich genetickou zátěž, podobně jako u Habsburků. Obsazovali nejvyšší státní i církevní úřady, vznik Československé repbuliky v roce 1918 chápali jako rodinné neštěstí, které jim vzalo tituly, vrchnostenské výsady a také desetitisíce hektarů pozemků.

Kompromitovali se s každým, kdo měl moc.

Své vlastní prarodiče vidíte v horším světle, než muže, který je spoluautorem nespočtu těžce kritizovaných vládních "projektů" – nedomyšlených, chybných nebo dokonce korupčních.

Schwarzenberg není pohádkovým dědečkem a my nežijeme v pohádce.

1 1
možnosti
PP

Ale, pane, to mě posunuje zase za Karlem - máte tam hned několik podpásovek - podpásovka č. 1) a zdaleka největší = za své předky opravdu nikdo nemůže a je pěkně ubohé to vytahovat na kohokoliv, podpásovka č. 2) KAŽDÝ šlechtický rod se společensky a sňatkově pohyboval ve svých patrech a kníže, to už byl nějaký titul a přesto se morganatické (nerovné) sňatky uzavírali i v tomto patře (i výše - viz. tzv. "rudá arcivévodkyně" v císařské rodině, podpásovka č. 3) Schwarzenbergové byli vůči národnímu obrození i reakcionisté i vášnivý podporovatelé, to záleželo jak na, kterém Schwarzenbergovi. Jo a poznámka nakonec - předek tohoto opovrženíhodného "eurohujera" byl generalissimem armád, které porazili prvního "císaře Evropy", který pod knutou chtěl Evropu sjednotit - ano velkého Korsičana;-)

1 0
možnosti
PP

A právě takové oslavné ódy na Karla a naprosté ingnorování toho špatného na něm, způsobily, že mě Karel ještě zdaleka nemá jistého pro dnešní, respektive zítřejší volbu... Ale ono se nic moc neděje, protože do půl hodiny se odněkud ozvou přesně ty samé ódy na Miloše, se skromným zamlčením jeho "nemnohých" nedostatků a zase bude Karel ve hře;-(;-D

2 1
možnosti
PV

mate pravdu, me takto vedena kampan uplne otravila a volit nepujdu. vim, ze takovych jako ja mnoho a nejspis na to karel dojede.

2 1
možnosti

Potvrdil jste, že jste narcista.

Můžete být sám se sebou spokojen.;-D

6 2
možnosti
JR

J56i39ř26í 96R30o82d

25. 1. 2013 9:09

Vážím si Vašeho názoru, který je mi nadějí, že mladá generace bude tou lepší, když už naše generace je zkažena 40 lety vlády komunistů a jejích pohrobků, kteří jsou nalezlí ve všech stranáchR^[>-]

3 6
možnosti
SB

Váš argument, že Vám vždy byl bližší Eben než Bohdalka, je dost jednostranný. Když budu chtít, vyberu sto dvojic a v každé bude jeden příznivec jednoho a jeden příznivec druhého, a vyberu je tak, že to bude 50 na 50, kdo mi je bližší. Například hrdina z východní fronty pan generál Beer, jenž podporuje Zemana, mi je bližší než pan kardinál Miloslav Vlk, jenž podporuje Schwarzenberga.

6 2
možnosti
PP

Nojo, nic proti brigádnímu generálovi Beerovi, který byl opravdový hrdina, protože dojít z Buzuluku do Prahy (bez jakéhokoliv hanlivého podvýznamu) a přežít to, to hrdinství je, ale není on, jako Slovák, tak trošku zahraniční podporovatel?

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to souboj dvou dědečků - pozitivistického a negativistického.

1 1
možnosti