Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Pokr. 6: Společnost je od vytvoření státního zřízení a soukromého vlastnictví rozdělena na třídu vytvářející hodnoty a třídu, která jim pro vlastní zisk a uživení odebírá. To je jednolité kdy? Pokud někdo popírá existenci tříd, tak jak mohla slova Ing.Mládka poškodit OSVČ. když je to podle této teorie shluk jedinců, kteří k sobě navzájem nemají vztah. Padnutí za vlast - je zajímavé, že každý americký prezident toto vyžaduje od svých vojáků v zemích kde nemají co dělat, krásný individualismus. Zajímavé, že konzervativci vždy horují za tradiční rodinu či "západní civilizaci" - to není obhajoba nějaké společnosti ? 

Argument sedmý: Regulovaný zahraniční obchod má každá země.Pravicová hospodářská politika je nějaká ? A jaká je levicová ? Státní zásahy do systému nejsou a nikdy nebudou přechodem kapitalismu v socialismus. IG Farben či Krupp Essen rozhodně nikdo neznárodnil, naopak velké zbrojovky a chemické koncerny ovládaly Třetí říši, Hitler byl pouze řvací loutka, stejně jako v USA, kde jsou další dobyvačné tažení financovatelné jenom za pomoci vojenského průmyslu. Proč by jinak v RČS bylo první znárodnění v roce 1945, když už byl průmysl znárodněn za okupace? Blbost. 

Žádné čtyřletky nebyly. 

Demokracie/Vláda pevné ruky - ano pseudozachránci od Babiše, Okamury až k Zemanovi a Schwarzenbergovi jsou skutečně hrozbou dneška, ale co je a kdy byla vláda pevné ruky ? Vždy. Tzv. Římská republika je označována za demokracii, oproti období císařství kdy vládl císař jako despota, který se také nikomu nezodpovídal. Jenže Republika, která při povstání osvobozených otroků generála Spartaka nechala povraždit 3000 otroků po jejich porážce. Diktatura je v podstatě každý režim, jde o to zda většiny a pro zájmy většiny.

0 0
možnosti
JD

Argument čtvrtý: Školství státní nebylo a třeba církevní školy povolené byly. Nezávislé umění (což je blbost, umělec vždy vychází z podmínek doby, nebo se snad všichni v renesanci najednou rozhodli kopírovat a vycházet z antiky ? Božím vnuknutím? ) neexistovalo, a to má potvrdit co ? Nezávislé umění bez konvencí, řádů a tradic bývalo vždy doménou antisystémových a antikapitalistických skupin a hnutí. Mnoho surrealistů, dadaistů bylo členy či sympatizanty Komunistického hnutí. SSSR v 20.letech produkoval celkem na mne extravagantní kousky, změnil to až Sjezd umělců v roce 1934 a nástup socreal. A pokud vím tak pravice vždy bránila "tradice západní civilizace" .

Argument pátý : Naprostá blbost, jednak žádná křesťanská církev neexistuje, je jich mnoho, některé uznávající autoritu římského biskupa jako následníka Petrova stolce, některé ne. Římskokatolická církev nebyla s Třetí říší zadobře možná v tom, že Německo není čístě katolická církev a katolická církev je silná pouze na Jihu v Bavorsku, kde po válce byl silný separatismus vůči Berlínu a Prusku, ale vzájemná tolerance byla, nacisté exkomunikováni nebyli a Křížová výprava proti bolševismu schválena byla. V jiných fašistických režimech, ale překvapivě hrál katolický klérus silnou úlohu : Salazarovo Portugalsko, Francovo Španělsko, vláda ve Vichy, Ustašovská Nezávislá država Hrvatska, Tisovo Slovensko, Horthyho Maďarsko a hlavně fašistická Itálie, kdy v roce 1926 byly podepsány Lateránské smlouvy mezi Papežským stolcem a Benitem Mussolinim. Kdopak asi zřídil Vatikán ? 

Argument šestý : To je o pochopení pojmů individualismus a kolektivismus, kdy individualismus může být i "jeden silný jedinec má větší právo než masa jiných lidí" 

Nacisté opravdu považovali společnost za jednolitou ( mimo Romů, Židů, odborářů, komunistů, sociálních demokratů, homosexuálů a několika dalších jinak vypadajících skupin) ale odkdy je něco takového v marxismu?

0 0
možnosti
JD

Vyvrácení naprosto směšných a často opakovaných argumentů použitých v tomto článku

Argument první: Název NSDAP - ano skutečně tento název znamená to co bylo napsáno, a obsahuje pojmy jako socialistická a dělnická, ale v politice a v historii se na názvy které jsou pouhou formou nehraje. Nebo snad byl Dr. Edward Beneš nacista a i tvá oblíbená Milada Horáková ? Těžko. Název byl použit v 20.letech 20.století kdy byly tyto slova celkem oblíbená, stejně jako je dnes populární slovo "demokratická" či "svoboda". 

Jinak pokud by byly názvy tak platné tak kolik toho mají společného Národně demokratická strana vládnoucí v Egyptě do roku 2011, Nationaldemokratische Partei Deutschland -neonacistická strana v SRN a Československá národní demokracie Kramáře a Rašína ? Asi hodně. Důležitý je program, jeho plnění, pozice v rámci třídně rozdělené společnosti a ideologie. 

Argument druhý: Blbost, Hitler jako populista se zaměřoval na kde koho z "velkého německého národa" jelikož v rámci ideologie fašismu mají dělníci, vlastníci kapitálu i živnostníci pracovat pro blaho národa (ovládaný ale koncerny- Krupp, IG-Farben). Dle volebního výsledku a i programu NSDAP vyhrála u tzv. střední třídy - u živnostníků a sedláků z Východního Pruska. U dělníků tak dobrý výsledek nebyl. Kdopak je zastáncem silné střední třídy? KSČ určitě ne. 

Argument třetí: Pakt o neútočení není spojenectví, podobný pakt mělo i sanační Polsko s Hitlerem (kdopak jim asi dovolil okupaci české části Těšínska). Dále je zajímavé jak všichni antikomunističtí chytráci si pamatují toto, ale Mnichovskou zradu, toleranci k německé pomoci Francovi Západními mocnostmi , Pakt proti Kominterně, povolení rozšíření Kriegsmarine či vztah UK k Mussolimu nezmiňují. Osobně tento argument přímo nesnáším, jelikož bez SSSR by Spojenci nikdy válku nevyhráli. 8-9/10 Wehrmachtu držela na Východní frontě Rudá armáda.

0 0
možnosti
JK

To je dost zjednodušující. Hitler samozřejmě nebyl komunista. Nebyl samozřejmě ani pravičák.

Zásadní atributy NSDAP byly nacionalismus, korporativismus, kolektivismus a rasismus. Až na ten kolektivismus se nedají tyto atributy jednoznačně přisoudit ani pravici, ani levici. Kolektivismus je pak jednoznačně levicový atribut.

Jinak Hitler jen předešel Stalina. Ten čekal, až se Němci vojensky uvážou v západní Evropě a hlavně v Británii. Zabráním pobaltských republik a společným útokem na Polsko spojil hranice s Německem, kde pak soustředil obrovské útočné síly. Kdyby Hitler nezaútočil první, zaútočil by Stalin. Bez ohledu na ideologie, pořád jde v první řadě o území a zdroje a Rusko chtělo schlamstnout celou Evropu bez námahy. Špinavou práci měli udělat Němci.

Přirovnávat Hitlera ke komunistům je stejně hloupé, jako tvrdit, že byl pravičák.

1 0
možnosti

A81n61n74a 23Č49e82r15n11á

17. 7. 2013 18:32

Samozřejmě, že byl Hitler levičák.

To je Stalinova lež, že Hitlerovi socialisti nejsou levice... :-/

New York Times, napsal rok po Leninově smrti:

byla založena nová socialistická strana v Německu - Národně socialistická dělnická strana, jejímž vůdcem je Hitler, a hlásí se k odkazu Lenina slovy Dr.Goebbelse: Lenin a Hitler mají mnoho společného. Lenin je největším mužem hned za Hitlerem a rozdíl mezi komunismem a Hitlerovou vírou je jen nepatrný.

Jak je nepatrný rozdíl, to už naneštěstí víme. Nacisti i komunisti hromadně likvidují lidi na rasovém základě, komunisti ještě navíc vyvražďují lidi podle třídního původu, i nahodile nebo pro výstrahu. ;-€Rv

1 0
možnosti
IJ

I39v43a26n 19J25i22r84e41š

17. 7. 2013 7:36

Typický pravicový veletoč, Hitler byl totiž typický a naprostý pravičák, protože jeho cílem bylo rozdělit společnost na pány a otroky, ovládající a ovládané, všemohoucí a bezprávné. To je i dnes snem a cílem všech pravičáků a žádná trapná demagogie to nemůže zastřít.

0 5
možnosti
MR

M88i30l56a61n 16R32a78d74e75k

16. 7. 2013 17:54

poznamka pro diskutujici, soudruh Hitler napadl soudruha Stalina protoz dva kohouti na jednom smetisti se do sebe vzdy pusti.

5 0
možnosti
JR

J63a67n 59R33á54ž

16. 7. 2013 14:52

Dobrý článek na velmi dobré téma,takže KARMA.

ale:

Ne každý, kdo uchopil vládu pevnou rukou je Hitlerem,tedy fašistou, nebo Stalinem,tedy komunistou. Charles de Gaulle i Margaret Thatcherová nebyli ani fašisty ani komunisty, když vlivem okolností museli vládnout pevnou rukou, a moc se neohližet na názory oponentů, protože jinak by se jim nepodařilo vyvést své země z chaosu do kterého je zavedly levicové vlády. Tak tomu v historii vždy bylo,že z chaosu způsobeného neschopnými vládami mohou státy vyvést jen silné osobnosti,které mají odvahu i charisma vůdců. A záleží jen na občanech každé země aby sami zvolili komu důvěru k vládě pevné díky dají. Jestli to bude nový Hitler nebo Stalin nebo Lady Tatcher maji vždy v rukou občané.

1 0
možnosti
Foto

Humorné. Jen se za Hitlera nestyďte, Blažku.

0 7
možnosti
MP

A vy se za svého soudruha Hitlera stydíte, když ho přisuzujete někomu jinému?

5 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
Radek Blažek (*1991) je student žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze, napůl konzervativec, napůl liberál, a rádoby umělec. Má rád staré filmy, jazz, swing, blues a pořád něco čte.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy