5 knižních tipů na prázdniny

Pro nás knihomoly je léto obdobím, kdy se snažíme dohánět resty z předchozího roku. Dny jsou dlouhé, nechodí se do školy a člověk může číst i venku.Pokud nevíte, co si pořídit na dovolenou, jste tady správně!

OŽIVLÝ KÁMEN. Tohle se bude líbit fanouškům Agathy Christie a klasických, nekrvelačných detektivek. Pokud vám severské krimi nic neříká a preferujete, když se vražda vyřeší pomocí logiky, nikoliv pomocí zbraní a výbuchů, tahle detektivka Louise Pennyové by se vám mohla líbit. Autorka zde kromě zločinu popisuje taky krásy kanadské přírody a tamější gastronomii – není divu, že se knihy dočkaly takové popularity! Ale pozor, pokud jste od Pennyové ještě nic nečetli, doporučuji začít knihou Zátiší, protože jednotlivé knihy na sebe volně navazují.

 

READY PLAYER ONE. Pokud jste vyrůstali na počítačových hrách jako Pac-man, Galaga nebo Space Invaders, pokud milujete počítačové hry dodnes a pokud milujete sci-fi, Ready Player One je kniha pro vás. V lecčems připomíná počítačovou hru – je akční, svižná, napínavá a neuvěřitelně návyková. Jakmile začnete číst, neodložíte ji do samého konce. Steven Spielberg připravuje film!

 

HLAVA STÁTU. Když se smíchá politický thriller se satirou a anglickým humorem, vznikne z toho Hlava státu. Příběh o tom, co všechno se může pokazit během britského referenda o vystoupení z EU (nápověda: VŠECHNO!) je navíc aktuálnější, než si autor představoval.

 

PŘÍTELKYNĚ SMRTI. Ona je majitelka pohřební služby s děsivým tajemstvím. On je policista, který její tajemství zná, a přesto ji miluje. Jejich idylka je však narušena jednoho dne, kdy policistu na motorce srazí velké auto, jež vzápětí ujede. Byla to nehoda? Funebračka Blumová si myslí, že ne – a je odhodlaná se pomstít. Syrový thriller, který se bude líbit fanouškům Larse Keplera a Erika Axla Sunda.

 

VŠE, CO JSME SI NIKDY NEŘEKLI. Něco pro náročnější čtenáře, kteří milují skvěle propracované postavy a čtivý děj. Kniha, která se stala knihou roku obchodu Amazon.com. Ani nevím, jak se to stalo, ale najednou jsem byl na konci. Obzvlášť poučné čtení to může být pro rodiče, kteří mají tendenci svým dětem zasahovat do života.

 

Tak co? Vybrali jste si? Nebo máte jiný tip? Klidně mi napište do komentářů, dobrou knihu si přečtu vždycky rád :)

Autor: Radek Blažek | čtvrtek 7.7.2016 12:21 | karma článku: 11,57 | přečteno: 436x