Zvláštnost Plzeňského boje proti Herní závislosti

Nejsem rodilým plzeňákem. Do Plzně jsem se přistěhoval s prací před 16 lety a až na malé přestávky jsem již v tomto městě zůstal. Mám zde rodinu, byt, práci a zájem na tom aby Plzeň byla městem, kde člověk rád a s chutí žije. Bohužel to poslední se vytrácí a to rychlostí větší než proud všech místních řek spojený v jedno řečiště.  

Důvody jsou malé, některé z nich hnědé a nepříjemně páchnoucí hlavně poté, co je den co den musíte sloupávat z podrážek bot svých i bot svých rodiných přísušníků. Další sice také malé, ale zapáchající ještě hůře a to hlavně poté, kdy máte zájem strávit čas v některé z místních restaurací odklud si, až na skutečné výjimky, kromě jídla odnášíte i vlezlý zápach cigaret.

Dnes bych se však rád věnoval Plzeňskému boji proti hazardu. Téma je to diskutované hojně, nejen na politické scéně (přeci jen je před volbami) a člověk by očekával, že se kromě slov, přistoupí i k činům a Plzeň může jít příkladem.

Jedním z prvních kroků, které jsou dobře viditelné při průjezdu městem je Reklama na Kasina. Na tu první na budově Kasina, které je součástí nákupní zóny Vltava umístěné při vjezdu od Prahy, jsem si již zvykl. Druhá na LED obrazovce Parkovacího domu Rychtářka mne však překvapila. Informace o tom že na každého návštěvníka čeká dárek, spojená s oznámením že 2x týdně čeká raut, oslovuje i mne, nehráče.

 

Oslovuje mne až do té míry, že jsem se rozhodl začít svůj blog na stránkách iDnes právě tímto tématem a věřím, že diskuze pod článkem bude stejně přínosná, jako u jiných blogů a nejenom to. Věřím, že tento článek pomůže městským politikům pochopit, že profit, be neměl být uplatňován nad zájmy obyvatel jako celku. 

Ony si totiž stále tolerované herny, své příznivce najdou i bez toho, aby pod hlavičkou města musely ovlivňovat návštěvníky a obyvatele Plzně.

Autor: Michael Rada | pondělí 15.9.2014 20:20 | karma článku: 8,48 | přečteno: 422x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0