Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D V uvodu tak trochu odborare odsoudite, abyste pak cely clanek pojal v ciste odborarskem duchu ? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Je třeba si uvědomit, že stát tu není proto ty, kteří ho musí pod všelijakými pohrůžkami financovat, ale pro ty,  kteří tyto peníze přerozdělují.

0 0
možnosti
Foto

Se nosnou linií článku souhlasím a dávám karmu.

Nesouhlasím však s částkami, neboť jste se omylem dostal mimo rámec možných plateb. Maximální částka pojistného na sociální daň je 363.604,- Kč a maximální měsíční záloha na další rok je 31.082,- Kč. Takže vaše čísla jsou zcela mimo systém.

A pak ještě jedna poznámka:

Pokud se v podstatě z nuly (minimální pojištění/daň) dostanete přes maximální vyměřovací základ a nepočítáte s rezervou na doplatek, tak jste neprozíravý (velmi, ale velmi jemně řečeno) a nebo jste se zbláznil z peněz. ;-)

3 0
možnosti

Dobrý den pane Macháček, děkuji za odborný komentář z praxe. Rád bych jen upřesnil že hovořím o částce skládající se z doplatku sociálního a zdravotního pojištění. Jestliže je max. částka pojistného na sociální daň Vámi uvedených 363.604,-Kč, předpokládám, že dosažení 400.000 v součtu obou je možné. V každém případě budu tuto skutečnost konzultovat s daňovým poradcem.

K poslední větě bych rád uvedl, že jsem své pravidelné měsíční odvody, považoval za splnění legislativního rámce a i když jsem věděl, že doplatek bude existovat, skutečně jsem si ho nepředstavoval v takové výši.

V každém případě blázen jsem, protože jsem žil v domnění, že kvalitní dobrou práci ocení nejen klienti, ale i stát, kterému jsem veškeré odvody platil v čas a to i přesto že zpoždění plateb ze strany některých zákazníků mne v některých případech znatelně zasáhlo a beztresnost tohoto zpožďování je jednou z věcí, které by se měli změnit.

0 0
možnosti
Foto

Ale to je jiný problém, který se vleče od počátku 90.let, že povinnosti vůči státu, tedy zdravotním pojišťovnám, mimochodem také v případě DPH platí ne podle skutečně vyinkasovaných peněz, ale podle faktur.

Je to absurdita na entou, o níž mi vůbec není jasné, jak se to mohla do toho systému vůbec vloudit, komu za to vděčíme (asi Kočárníkovi) a vůbec nechápu, co bylo motivací pro její zavedení.

To totiž v případě DPH znamená, že pokud firma či podnikatel vstoupí do nějakého vztahu, tak aby měl přinejmenším v rezervě vždy hotovost ve výši předpokládané platby DPH, ve vašem zdravotního pojištění.

0 0
možnosti
Foto

V argumentaci jste vynechal rozhořčení nad tím, že můžete DPH uplatnit jako odečet z přijaté faktury, aniž by tato byla zaplacena.

O zmíněných částkách jsem už psal.

2 0
možnosti

Vámi zmínění neplatí nic, jelikož jejich příjmy pocházejí právě z peněz, které Vám byly ukradeny a jejich hodnota není podložena žádným reálným statkem. Těmto jsou nějaké daně, či povinné odvody zcela u pr.ele.

0 0
možnosti

Dobrý den pane Dvořák, děkuji Vám za radu. Na Živnostenskou Zdravotní Pojišťovnu se podívám, jen mám obavy, že na výši odvodů zdravotního pojištění bude nutno kalkulovat shodně s ostatními.

DObrý den pane Konrád, děkuji za komentář. V minulosti jsem byl konfrontován se skutečností, že některé politické funkce jsou osvobozeny od platby daní a proto nevím v jakém to je rozsahu, či zda-li je tato skutečnost stále platná. Všimněte si, že většina medií uvádí výše platů a odměn bez upřesnění, zda-li se jedná o částku již zdaněnou, či zda se bude vůbec danit.

0 0
možnosti

Autore založte si Živnostenskou zdravotní pojišťovnu, která se bude starat i vaše rodiny a budete mít klid. Dostanete i celou sádru ;-D

1 3
možnosti

Odvody těch "papalášů", tj. státních zaměstnanců jsou úplně stejné jako odvody každého jiného zaměstnance. Ovšem jeden rozdíl zde je. ZÁSADNÍ! Jelikož rozpočty státních institucí jsou sestaveny z již vybraných daní, tak stát si bere odvody z již jednou zdaněných peněz. Je to pouze přesýpání peněz, finanční "perpetum mobile". Středula není státní zaměstnanec. To je papaláš odborů. Platí si ho členové v rámci svých příspěvků. Je možné, že odbory jsou nějak dotovány navíc státem. Netuším, ale nepřekvapilo by to.

1 0
možnosti

Středula je především populistický kašpar, hrající na strunu závisti spodiny.

1 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik