Vyhozená budoucnost. Už dost!

Každý z nás se ve svém životě alespoň jednou setkal s tím, že musel vyhodit něco velkého. Často to jsou přístroje pořízené v minulosti, nesoucí ducha minulého, kdy například spotřeba elektřiny nikoho nezajímala apod.

Jedním z typů spotřebičů, kterých se denně i v České republice vyhodí desítky, jsou chladničky.

Když doslouží, musí rychle na místo staré, přijít nová a s ní i starost, co s tou starou udělám.

Zaplatili jsme sice poplatek za její likvidaci, ale při dovezení do sběrného dvora požadují pracovníci další poplatek, a když ho odmítnu dát, jsem odkázán kamsi na hlavní nádraží, či do temnot, jinam.

Jak to?

Jak to, že staré pneumatiky, za které jsem zase zaplatil poplatek při koupi, chtějí při jejich odevzdání opětovně uhradit. I to je důvod, proč se mnozí neštítí pneu zahodit do lesa, řeky, či optimálně na cízí zahradu.

Ale o pneumatikách dnes nechci hovořit, nýbrž o novém projektu, který se týká právě ledniček. O projektu, kterým dokáží jeho iniciátoři nejen pomoci dosáhnout čisté budoucnosti, ale i zdravému životnímu stylu.

Je to projekt, který vznikl v hlavách lidí zabývajících se pěstováním zeleniny a ovoce uvnitř domů a bytů, tzv. indoor gardeningem, či průmyslovými interiérovými zahradami, na jméně nezáleží.

Nápad je na světě a míří na platformu komunitního financování. Jeho název je prostý

NEVYHAZUJ BUDOUCNOST - ZE STARÉ CHLADNIČKY, ČERSTVÉ POTRAVINY

Samotný projekt je prostý. Jeho cílem je využít starých chladniček a jejich vlastností a vytvořit z nich domácí zahrady. Ano, přesně ty, o kterých jsem již psal. To znamená, že se vezme chladnička, modifikuje se vnitřek tak, aby se uvnitř mohl pěstovat salát, jahody, bylinky, rajčata, a spoustu dalších plodin využitelných v domácnostech. Doplní se růstové osvětlení a nádrž na vodu a další náležitosti a najednou se nám, bez nutnosti přestavět nábytek, či koupit místo bytu dům, objeví doma vlastní zahrada a v ní nový život.

Pro čerstvý salát, či rajčata tak nebudete muset do supermarketu (kde jej většinou stejně neseženete) a pro jahody v zimě nebudete muset hledat 12 měsíčků, ale Vaše kroky povedou stále jedním a tím samým směrem, do vlastní tajemné zahrady schované za dveřmi staré chladničky.

Obrovskou výhodou takto vypěstovaných plodin je nejenom jejich okamžitá dostupnost, ale i absence negativního vlivu vnějšího prostředí, hlavně pak spalin, emisí, a škůdců.

Tak na co ještě čekáte?

P.S. a pěstovat lze i lesní jahůdky

Autor: Michael Rada | středa 6.4.2016 7:00 | karma článku: 9,45 | přečteno: 365x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0