Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidi parazitují už i na odpadu! Je to hroznej druh!!:-)

0 0
možnosti

DObrý den pane Enders, děkuji za komentář. Odpadové lobby existuje již několik desetiletí, jeho síla roste s objemem spotřeby konzumní společnosti, dnes jsou to lidé, přímo ovlivňující jak vznik zákonů, tak jejich uplatňování v praxi. Krásným příkladem je jmenování manažera společnosti VEOLIA (nakládání s odpady, nakládání s vodou) do představenstva Svazu průmyslu a obchodu a přidělení funkce odpovědného za Oběhové hospodářství, tedy přesný protiklad toho, na čem tato firma získává největší zisky tedy na tvorbě odpadu a plýtvání. http://www.euractiv.cz/zivotni-prostredi/interview/milan-chromik-vyuziti-odpadu-energetici-budou-radi-paberkovat-za-recyklaci-013298

1 0
možnosti

DOtaz na všechny diskutující. Jak jste se na článek dostali? Blogovací platforma iDNES má od včerejška dosti velké problémy a mnoho věcí nezobrazuje. Děkuji za informaci.

0 0
možnosti
Foto

Viděl jsem odkaz na něj u blogů vpravo (právě uvedené články).

0 0
možnosti

Nejsem zaměstnanec MŽP, abych hájil vlastní. Nicméně si myslím, že autor zcela nepochopil záměr této úpravy, která podle všeho má za účel:

a) omezit "černé" autoservisy, které nemají příslušné živnostenské oprávnění, nejsou schválenými provozovnami včetně zajištění ochrany životního prostředí a funkčního odpadového hospodářství, aneb "co je kovové, dáme do sběru, co je neprodejné, vyhodíme do lesa";

b) omezit možnost nelegálních rozborek aut (ztížení činnosti zlodějů aut) atd.;

c) obecně omezit "domodělo" opravy aut "na dvoře", které mimo riziko ohrožení životního prostředí (vyteklé oleje atd.) mohou v důsledku způsobit dopravní nehody díky nevyhovujícími technickému stavu.

Dnešní auta, díky elektronice a hafu všelijakých vychytávek jseou v podstatě na dvoře řádně neopravitelná. Takže je koupíte, opravy a údržbu zajišťujete v servisu (který si zajistí potřebné ND a technologie pro opravy, ekologicky vymění zlikviduje oleje atd., zajistí ekologickou likvidaci odpadů z toho vzniklých) a následně po "dojetí" auta sním buďto odjedete po ose (pokud má ještě platnou TK) nebo ho necháte odtáhnout či odvést do "zařízení pro likvidaci autovraků", kde ho odborně sešrotují a vám předají příslušný protokol. Vše je lege artis a odpovídající "kulturním" zemím Západní Evropy a ne Balkánu. A o tom to je. Prskat může akorát černý servis nebo opravář na dvoře, který nakonec třeba vyhodí tapecírunk do lesa, protože ho neprodá ve sběru.

0 0
možnosti

Dobrý den pane Karafiát, ještě jednou Vám děkuji za příspěvek. Bohužel body A,B i C jsou jen záminkou pro zcela něco jiného. Byl jste někdy u onoho procesu "odborného sešrotování"? či u procesu, jenž nastává, když zdarma odevzdáte staré elektrozařízení, baterie, oblečení? Já tu možnost měl a věřte mi nebo ne, se vším se děje něco zcela jiného, než je deklarováno a ona auta na sešrotování, se i přes předaný PROTOKOL, objevují v ulicích měst. I to je důvod proč se tématy zabývám a píši o nich, protože mým cílem je vybudovat svět bez odpadu, ne odpad přesypávat z jedná hromady na druhou a přemýšlet jak na něm vydělat ještě více než dost.

1 0
možnosti
Foto

Úplně tomu nerozumím, znamená to tedy například, že už nebude (není?) možné odprodat ve sběrně například nefunkční automobilový akumulátor (olověný) nebo staré ocelové disky? Jinak díky za blog ......

0 0
možnosti

Dle nového zákona není, resp. není pro fyzickou osobu. Jako podnikatel pravděpodobně lze, minimálně to zákon nezmiňuje. Kromě jiného tímto krokem vznikne nová sorta překupníků, stejně jako u minulé změny

0 0
možnosti

Kdysi dávno byl jeden film s Alainem Delonem, kde šlo právě o podobné podvody odpadové mafie a úplatky sahaly až do tehdejší "filmové" francouzské vlády....JENŽE...JENŽE je to tak, že naprostá většina takovýchto filmů je přinejmenším částečně založena na pravdivých a skutečných událostech...je poněkud zpracována pro film...takže..nic nového pod slunce...

pokud se nepletu, byl to tento film

http://www.imdb.com/title/tt0076410/

Celý systém , o kterém tady píšete je jen jednou malinkatou součástkou SYSTÉMU VLÁDNUTÍ.....a systém vládnutí je založen na tom, že lidé V PODZÁMČÍ nesmí mít dost peněz aby neměli dost času....a tak se peníze musí odčerpat směrem nahoru...a tím se pak lid v PODZÁMČÍ udržuje v PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ.....krom toho se tento lid udržuje v i PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI...a to dezinformační politikou a a nedostatkem času...aby neměli lidé čas studovat...a nedostatek čase se výrobě nedostatkem financí...protože ČAS JSOU PENÍZE a naopak PENÍZE JSOU ČAS...

Takže shrnuto..je to jen a jen JEDNA Z MNOHÝCH FOREM systému VLÁDNUTÍ

2 0
možnosti

neodstatek časuSE VYRÁBÍ neostatkem financí.....mohu dělat co chci a vžycky je tam někde nějaký obrovský překlep

0 0
možnosti

Dobré ráno pane Kšír a děkuji za komentář. Vím, že se dějí a nejenom v našem státě, věci nemající se státotvorností nic do činění, ale já se nechci stydět za to být jeho občanem jen proto, že se "uzákoněná mafie" stala zvykem. Je třeba zbourat hrdost na to že jsem Čech, jen když zrovna někteří sportovci vyhrávají a začít jednat ve smyslu vrácení jejího skutečného smyslu zpět mezi občany. Pro tento krok je nutné se probudit a k tomu věřím, že napomáhá i můj blog.

1 0
možnosti
Foto

Až uvěříte tomu, že stát je jen uzákoněná mafie, jejíž hlavním úkolem je vyvlastňovat soukromé vlastníky skrze zákon, pak vám to jejich jednání začne dávat smysl. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik