- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vizuální srovnávací evidence - PŘED a PO.
Článek bude vizuální školou, toho, jak podobné Před a Po by mělo vypadat, ale i to, jak by vypadat nemělo. Začneme však pozitivními příklady.
Tady není co dodat. Myslím, že mnozí by nejraději vzali sirky a následně požádali pojišťovnu o úhradu škody. Tady není pomoci.
Myslíte?
Tak toto byly příklady Před a Po.
Vizuální evidence je nesmírně důležitým nástrojem, dokáže totiž připomínat, nejen, že změna je možná, ale i stav neutěšený, na který by se jinak obratem po vyčištění zapomnělo a to by nebylo dobré (přesto je to naprosto běžné) a továrny jsou plné těch hezkých obrázků z POTOM, které nejsou motivací, ale pravým opakem.
V galerii níže Vám představím také POTOM, a poprosím, abyste se nad každým z obrázků krátce pozastavili a uvědomili si, jak geniální a snadné, může být sjednání nápravy, stačí jen myslet jinak, například dodržovat a žít 6R.
UPCYCLING cesta jak prodloužit život výrobkům |
Ovšem ono Před a Po, může sloužit i zcela jiným věcem, resp. pravému opaku, než procesu prevence vzniku odpadu. V Plzni si například politici myslí, že když přejmenují nefunkční svoz odpadu na ČISTÁ PLZEŇ a odpadové kontejnery, kolem kterých je nepořádek, neboli bordel, zahrabou pod zem, tak že vše POté zmizí.
Není to tak milí konšelé, jen jste prokázali, že umíte rozhazovat bez ladu a skladu peníze, pro jejichž vydělání jste nemuseli hnout ani prstem, hýbou jimi totiž jiní a Vy je jen a pouze vyhazujete oknem
Plzeňské POsmívání se občanům, kteří POlitikům jsou tím POsledním, co by je zajímalo |
Tak tady vidíte jak Před a Po má, či může vypadat. Je jen na každém z Vás, která forma je Vám bližší.
Na úplný závěr si dovolím přidat novinku, která k Před a Po přistupuje naprosto odlišně. Jedná se o aplikaci s názvemTO GOOD TO GO, neboli volně přiloženo "Příliš dobré na vyhození". Tato je zatím funkční jen ve Velké Británii a umožňuje restauracím prodávat zbylé jídlo (neprodané) za zlomek ceny těm, kdo si pro ně přijdou.
Můžete tak dojít do své oblíbené restaurace (většinou na konci pracovní doby) a namíchat si do misky na co máte chuť a zapltíte jen malý zlomek původní ceny.
Restaurace tak nemusí své kvalitní a již uvařené jídlo vyhazovat a nejenom, že ušetří na platbě za odpad, ale i dostanou zadostiučinění, že je o jejich jídlo zájem.
Doufám, že se první restaurace využívající tohoto konceptu brzy objeví i u nás a v celém světě.
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!