Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

TRADE-IN byl úspěšně zahájen

V rámci svého podnikání jsem si stanovil jediný cíl, a tím je VYTVOŘIT SVĚT BEZ ODPADU. Elektrické transportéry jsou dobrým nástrojem a z vlastní zkušenosti vím, že když se naučíte na základním modelu, je chuť jít dál.

Při diskuzích s uživateli doma i ve světě jsme se shodli na tom, že díky novému vývoji a technologiím se objevují přístroje, které by "stály za hřích", ale každý z nás má ten svůj oblíbený, do kterého často investoval větší prostředky a rád by, při případném nákupu nového stroje, tento nenechal ležet, ale aby dál sloužil, i když jinému majiteli.

E-MOTION a osobní elektrické transportéry jsou však tak nové, že se zatím nikdo k podobné myšlence systémového odkupu a prodeje použitých nehlásí, a tak jsem se rozhodl to změnit a nabídnout uživatelům možnost odkupu starého stroje, při nákupu nového.

A víte co?

Ono to funguje!

Daří se nám tak zabránit vzniku dalšího odpadu, tentokrát procesního, kterým by se starý transportér stal jeho uložením do sklepa či na půdu, prostě někam, odkud ho pravděpodobně uživatel již nikdy nevytáhne.

Přiznám se, že jsem na opakované žádosti tuzemských uživatelů napřed hleděl skepticky, vždyť, kdo by si chtěl kupovat použité zařízení. S průběhem času jsem však zjistil, že potenciál je větší než malý a právě TRADE-IN může být dobrým nástrojem rozšíření přístrojů mezi nové uživatele.

Na druhou stranu, nechci podporovat prodejce, kteří na aukčních a slevových serverech nabízejí za nízké ceny často neznačkové stroje, o jejichž rizikách jsem nejen psal, ale měl jsem možnost si je vyzkoušet na vlastní kůži, a to doslova.

Stroje, které se mi vrací, aby našli dalšího kupce a uživatele, mají transparentní historii a s ohledem na krátký čas, co jsou na trhu, se nejedná o žádné zhuntované ojetiny, naopak jsou to zajeté stroje, kterých se není třeba bát.

Důvodem proč to vše uvádím ve svém blogu byly opakované prosby lidí, s nimiž se setkávám. Jedná se o žádost, zda-li jim mohu dát vědět, až se akce spustí a protože můj blog sleduje čím dál více čtenářů, včetně těch, které potkávám, považuji tuto formu za vhodnou.

Myslím, že není bez zajímavosti vědět, že za první týden využilo možnosti TRADE IN již 5 uživatelů a to jak na stránce odprodeje tak i nákupu.. 

Prvním byl náš vlastní testovací kus, konkrétně AIRWHEEL X8, v limitovaném černém provedení. Tento kus si nový majitel zakoupil s 15% slevou, a jak sám říkal na první z našich společných jízd, které uživatelům nabízím, je neuvěřitelně spokojený, protože je mnohem mobilnější.

Podobně reagovali a reagují i další uživatelé a věřím, že i zatím poslední stroj, kterým je NINEBOT ONE E, nebude na nového majitele také čekat dlouho, Ono zaplatit namísto 30.000,- částku o pět tisíc nižší, není vůbec k zahození. Navíc uživatel dostane za své peníze nejen stroj, ale i jeho historii.

V případě přístrojů značky NINEBOT totiž existuje mezinárodní žebříček jezdců dle počtu ujetých kilometrů. Mít na začátku nulu, nebo téměř 1.000 km je velký rozdíl. Stroji i jezdci je tak dáno dobré startovní pořadí na světovém žebříčku pro cestu vzhůru.

Jen pro zajímavost s 2.470 najetými km jsem já osobně na 17 místě. (byl jsem i na 15, ale pád a následná absence jízd se projevila a předběhli mne uživatelé z USA)

P.S: 11.8.2015 jsem vytvořil nový rekord a podařilo se mi vystoupat na 13 místo. Od první desítky mne však dělí více než 200 km a nejsem si jist, zda-li budu schopen se do ní dostat.

P.P.S. V úterý vyšel článek o zařazení dvoukolých transportérů AIRWHEEL S3 do nabídky internetového obchodu www.alza.cz. Ve středu již byly první kusy skladem a bylo možné vykrývat první předobjednávky zákazníků, kteří to se změnou myslí vážně.

Autor: Michael Rada | pátek 14.8.2015 7:00 | karma článku: 5,82 | přečteno: 189x
  • Další články autora

Michael Rada

Čistá mobilita po osmé o prázninách

Jak pravidelní čtenáři vědí, věnuji se tématům čisté mobility již od loňského roku a v roce tomto, jsem se rozhodl jí věnovat každý pondělní blog s cílem seznámit čtenáře s různými pohledy na toto téma. V minulém blogu jsem

22.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Networking neboli síťování

Dnešní děti a často už i jejich rodiče jsou dětmi věku síťového. Co skrývá se v knize, nehledají v obsahu, ale na googlu a nejlepší jsou Pokemoni. Důležitá je však dobrá síť. Úplně se však zapomělo, že pavouci už dávno ví ..

21.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Maiku - Haiku

Sobota patří slovu vázanému, i když se nás jeden ze dvou televizních programů minulosti, snažil přesvědčit, že tomu tak není a poezii, patří chvilka nedělní. Jsem začten do vlastních slov starých 20 let a přemýšlím, proč.

20.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 15x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Císařství plzeňské

V rámci předvolebního boje se Plzeňští radní rozhodli zvolit na Českou republiku poměrně neobvyklý nástroj a to "osamostatnění", Vytvoření Plzeňského státu však nepovažují za dostatečné a proto po koaliční dohodě vyhrála forma

19.8.2016 v 7:00 | Karma: 10,16 | Přečteno: 91x | Diskuse| Plzeň

Michael Rada

Měl jsem v rukách tisíce žen a všechny chtěly jen jedno

Nejsem slavný Don Juan, ani Casanova, nejsem ani Jarda Jágr, či Brad Pitt, jsem Michael Rada. Za pár měsíců dostanu pod vánoční stromeček pětačtyřicátiny, a přesto si troufám říci, že jsem měl v rukách více žen, než všichni

18.8.2016 v 7:00 | Karma: 15,14 | Přečteno: 1924x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik