Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Umíte číst?

Ve vámi linkovaném článku se přímo píše "Náhradu za zničení samotných cigaret (po rozdrcení skončí ve spalovně) tabákové firmy nedostávají. Ostatně jejich cena tvoří někdy jen desetinu ceny krabičky. Od celníků dostanou tabáčníci zpátky to hlavní – spotřební daň za odevzdané krabičky se starými tabákovými nálepkami." Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/stamiliony-cigaret-skoncily-v-drticce-dh1-/ekonomika.aspx?c=A150919_2192801_ekonomika_chrs .

Stát tedy v žádném případě neplatí za neprodané zboží!!! Stát vybral spotřební daň za zboží, následně toto zboží zakázal prodávat a nařídil jeho likvidaci, výrobcům vrátil pouze neoprávněně vybranou spotřební daň, nařídil zničení zboží a neuhradil ani výrobní náklady (které jsou sice nízké, ale nenulové). Co je na tom složitého?

Můžete být také trochu konkrétní ohledně údajného kouření v nekuřáckých restauracích? Navštěvuji kuřácké i nekuřácké restaurace a opravdu nikdy se mi nepodařilo zahlédl zapálenou cigaretu v nekuřácké restauraci - nebo v kuřácké, v době kdy tam kouření není povoleno - ano většina kuřáckých restaurací, které znám naprosto dobrovolně - jen na základě tržních principů - nedovoluje kouření v době podávání obědů... Kupodivu k tomu nepotřebuje žádné státní nařízení ani kontrolu, ale dodržování zajistí personál a zákazníci sami bez asistence policie či tajných služeb...

1 0
možnosti

DObrý den pane Woloszczuk, děkuji Vám za komentář. Číst umím a dovolím se zeptat, zda-li náklad nadvýroby s garancí vrácení daně za odevzdané krabičky se starými kolky, není kalkulem. V principu by totiž nebylo nutné ani krabičky plnit cigaretami, jdem přeci jen o obal.

K hrazení "neprodaného zboží, či nedodané službě" státem jste si jist, že k němu nedochází? Blanka, D1, nekonečné čištění kalových jezer, PROMOPRO apod. To vše jsou příklady, kdy k úhradě došlo bez skutečně předané činnosti a hodnoty.

K nekuřácko, kuřáckým místům mohu být konkrétnější. Většina autobusových zastávek v Plzni, Hlavní nádraží, Kavárna OC Olympia Plzeň - středová pasáž, OC TESCO prostor před pokladnami - cukrárna, PIZZARIA ARTEMIS - Plzeň PLAZA. O případech jsem již psal a dokonce komunikoval i s místní ČOI, výsledek nulový.

Kdyby skutečně docházelo k tomu, že obsluha bude kuráky vykazovat, pravděpodobně by fungovalo to, co píšete. Ale každý platící zákazník je důležitý a proto se často přivře oko a zacpe nos.

0 0
možnosti

DObrý den pane Prokeš, není třeba mne obdivovat. Obdiv si zaslouží ti, kdo i přes tlak lobby zákař kouření skutečně ve svém okolí vymohli a ti, kdo i přes tlak okolí nekouří a kouřit nebudou a vedou k tomu i své okolí, rodinu a děti.

0 0
možnosti

Obdivuji Vás , že v tak strašném prostředí dokážete přežít.

0 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik