Špaček za 40

V České republice se již řadu let rozdávají Zlatí Slavíci. Dříve kvůli hlasu, dnes spíše ze zvyku. Při dlouhé tradici se úplně zapomnělo na skutečnost, že naši kulturu v ulicích měst, vesnic, lesích i hájích prezentují jiní

ŠPAČKY

Rovnou upozorňuji gramatické rýpaly, že jsem se skutečně nespletl a nechtěl jsem použít výraz Špačci, mluvím totiž o cigaretových nedopalcích, neboli vajglech.

Ty totiž na rozdíl od špačků, slavíků a dalšího zpěvného ptactva, skutečně potkáváme na každém kroku.

Samozřejmě chápu, že důvodem je politická podpora našich vedoucích politiků, kteří kouření již dvě desetiletí zakazují, aby ho ponechali svému osudu a měli tak dost příspěvků nejenom na daních (které z výrobny v Kutné Hoře odtékají do zahraničí), či ze zdravotní péče dětí majících již v raném věku na plicích a mozku nános dehtu a mikročástic, nic si nezadávající s vysloužilým horníkem, ale i na svých osobních kontech.

To, že důvodem je jasná ekonomická závislost zaostalé země a domorodců na tabákovém průmyslu je jasná, a proto znovu volám KOUŘENÍ POVINNĚ DO ŠKOL a ŠKOLEK. Díky našim chrabrým politikům se daří již dvě dekády odolávat trendům buržoazních států, které nám nutí své lži o tom, že kouření škodí zdraví.

Řekl bych, že by měli být prezidentovou standardou oceněni všichni, díky nimž je nemožné vyjít ven a nesetkat se s kuřáky a jejich špačky. Parlamentní boj připomíná místy sice boj o Zimní palác, ale věřím, že naši hrdinové s maximem v čele to zvládnou

Jako odstrašující příklad, který bych za trest nechal viset na všech vývěsních štítech úřadů a to včetně zmíněného parlamentu, či dokonce i hradu přišel z centra kapitalisticko-buržoazní Ameriky, konkrétně pak, ze státu Illinois.

Tam totiž uzákonili, pokutu za vyhození cigaretového nedopalku a to ve výši 1.500,-USD (tedy ca 40.000,-Kč). Myslím, že tím naprosto znechutí své občany a ti pak budou emigrovat do země kouření zaslíbené, kterou jim mezi kopečky připravil lid, který se nemůže zbavit aureoly země, jejíž dým se nebe dotýká.

 

Autor: Michael Rada | pátek 12.2.2016 7:00 | karma článku: 8,26 | přečteno: 319x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0