Při čísle pět, zrodil se svět

Jsme v pohádkové říši tisíce a jedné podkolenky. Ponožky se už dávno nenosí, hlavně aby byly v botě dobře schované a vynikl náš kotník otlačený pracovní obuví a plesovými střevíčky. Zda-li amputace pomůže, aby byl ten Popelčin

Pohádková říše našich vlastních životů jest nám určením budoucím. Tak jak v mládí dokazujeme svým úsměvem radost nad novým příběhem, tak se rádi vracíme zpět k tomuto začátku ve svém stáří. Hovořím o stáří, ale co jest stářím, kdo tuší to, snad ohnutá záda, snad horší zrak, snad třas rukou, snad ochabnutí organismu, kdo ví, každý z nás má na stáří jinou definici, a nejlépe se žije těm, co definice nepotřebují a berou život přesně takový jaký je, ne takový jakým by býti měl.

Je to těžké, a přitom lehké zároveň. Je to jiné, jiná cesta, cesta moudrých. Bojujeme za lepší a přitom my jsme tím lepším, či snad my tím lepším můžeme se státi. Na co začínat s novými důsledky, přinášet a akceptovat následky a vše kol dokola, a znovu staré chyby nepoučeni z minulosti chceme opravit budoucnost a nepoučeni z budoucnosti žehráme na minulost, která pro nás nepřipravila lepší zítřek, dnešek.

Cestami v čase a prostoru zabývají se moudří a snílci a děti a vědci, ti však zůstávají pouze u teorie, u fyzické podstaty věcí u materiálního základu, se kterým rádi by pokryli vše, a vzorce skládající se z tisíců neznámých stávají se pomalu nesrozumitelnými i svým tvůrcům. Píšeme knihy a stáváme se jako jediní jejich čtenáři a snad doufáme že někdy....., proč je to snad nutné, já zaznamenávám si své myšlenkové pochody na toto moderní medium a rád stanu se jejich jediným čtenářem a vlastníkem, vše v sobě skýtá ponaučení a skrývá myšlenku, a dobu a čas a prostor a Boha.

Nebojím se psát o Bohu, on nebojí se komunikace s námi . Ať již nazýváme ho Krišnou, či snad Allahem, či Kálí, je to jedno, a všudypřítomná hodnota ničeho chce a je hodnotou všudypřítomného všeho, všech věcí a nás. Zpíváme spolu s ptáky a pláčeme s řekami a prameny našich řek stávají se našimi ranami. Není snadné pochopit, ale ještě nesnadnější je nesnažit se pochopit a Být-Ne být. Písně slýchané, písně zpívané stejná mohou míti slova i melodii, a přesto každý z nás do nich vloží část svého já, a MY, není více nás, jen JÁ. 

Autor: Michael Rada | neděle 12.6.2016 7:00 | karma článku: 9,45 | přečteno: 107x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0