Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na celém zákonu mi vadí postoj ministerstva zdravotnictví ČR, které i když nemá žádný solidní výzkum, pohlíží na elektronickou cigaretu jako tmářský inkvizitor 17. století na létající koště. A nebo jako když lékaři počátkem století 19. považovali cestování automobilem rychlostí vyšší než 18 km/hod. životu nebezpečné, je stejně tak nyní životu nebezpečná elektronická cigareta (která přitom vůbec nezapáchá, nehoří, nemá nedopalky atd.).

1 0
možnosti
MR

Dobrý den pane Šindelář, děkuji Vám za příspěvek. Rád bych upřesnil, že jsem nejen nekuřák, ale i abstinent.

Elektronická cigareta byla v době svého vzniku prezentována jako nástroj pro odvykání kouření. Její význam je však přesně opačný, protože přímé dávky nikotinu způsobují na této látce vyšší závislost.

S čím s Vámi musím plně souhlasit, je skutečnost, že elektronická cigareta není zátěží ani pro kuřákovou okolí, ani pro životní prostředí. Jediné co zatěžuje je samotný kuřák.

Je možné, že k celé věci přistupuje tímto způsobem i samotné ministerstvo, ale spojení s kouřením v restauracích, mi připadne nevhodné.

0 0
možnosti
RM

Osobně znám třeba restauraci, kde je vše vyřešeno kvalitním systém klimatizace. Člověk vedle u stolu kouří, vy třeba jíte, ale pokud cigaretu nevidíte, tak o ní nevíte. Ani není třeba oddělovat stavebně prostory.

2 0
možnosti
RM

Nechápu, že je tu zase někdo, kdo se ohání tím, že ubude štamgast (kuřák) a přibude celá rodina co si nedá pivo, ale jde se najíst.... WTF? Do "knajpy" kam chodím na karty žádná rodina nedojde na jídlo. Pokud ano, tak prohloupí, protože na jídlo tam mají jen klobásky (často k nim chybí pečivo) a občas nějakou tu polévku, která je ohřátá v mikrovlnce... Na tohle tam ty rodiny budou chodit? Až ten zákon projde, tak tam schválně budu chodit častěji a počítat ty zástupy rodin co jdou na klobásek (čti na rodinný oběd) právě do knajpy na nádraží.

6 0
možnosti
MR

Pane Majer, to je v pořádku. Jedná se o knajpu, kde se kouří, tak ať se tam kouří dál. V článku jsem se snažil vysvětlit, že je nutná jen přesná definice a ne stávající hybridy.

Do Vaší knajpy sice rodiny chodit nebudou (jako k Vočkovi ze seriálu Simpsons) do mnoha jiných však ano, protože tam i vaří.

0 0
možnosti
LV

Zákaz kouření v hospodách způsobí to, že vzniknou soukromé kuřácké kluby, které se tak vymknou jakékoliv regulaci. Nebudou v nich platit žádné předpisy, včetně hygienických, ztíží se výběr daní a klesne počet klasických restaurací, protože se neuživí. Že zákaz kouření v restauracích platí všude po Evropě? Za a) to není pravda, a za b) třeba zrovna ve Velké Británii, kterou se obhájci zákazu tak rádi ohánějí, je právě zemí soukromých klubů.

3 0
možnosti
JM

nezakazoval bych kouření v hospodách, tam bych to nechal na provozovatelích, ale zakázal bych kouření na všech veřejných prostranstvích, tedy i v přírodě.

0 3
možnosti
Foto

Osobně ty "smíšené" považuji automaticky za kuřácké, protože ani v bazénu nelze povolit čůrání jen v jedné půlce.

3 0
možnosti
JM

jen abyste se nedivil, u nás je i nemožné možné ;-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik