Miliony cigaret se mění v popel

Uvidíte-li takovýto titulek, máte cukání si obsah přečíst. Dozvíte-li se navíc, že nemusíte nic číst, ale informace dostanete v audiovizuální podobě, pak odolat nemůžete. Podívejte se tedy na tomto linku a posuďte sami.

Národem Bohémů již dávno nejsme, ani tak Járů Cimrmanů, natožpak Švejků. Nejblíže je asi přirovnání k ovcím, jež žijíce ve stádu opakují, to co dělají jiní, a nejintenzivněji tak činí beran v čele, aby bylo vidět, kdo má navrch.

Jak jinak by se mohlo stát, že slova v nadpise tohoto článku vezme si za svá sám ministr financí a budoucí prezident, a bude je tlumočit světu jako výhru.

Ti kdo pronášejí tuto větu, zapomněli na jednu maličkost a to na to, že všechny cigarety se mění v popel a důvod proč jásají, nesouvisí s lidským zdravím, ekologií, protikuřáckými zákony, a vůbec ničím, o čem hovoří, souvisí s jediným, a to s penězi.

Tyto totiž netečou do kapes (pardon) do státní pokladny tak rychle, žádné kolky na smrt, žádné odvody, jen a prostě jeden k druhému hřebíčky do rakve mnohých, kteří na ně nikdy nesáhnou, protože se nebojí přiznat, že cigarety prostě smrdí.

V minulých dnech jsem se aktivně účastnil na pozvání dění v Olympijském parku Plzeň. Občas mi to připadalo, jako by se cigarety, stejně jako pivo, povinně fasovali u vchodu. Věk vysoký, věk nízký, záda shrbená, či rovná, pohled na to, kdo nejvíce těží, byl vypovídající.

Neudržíte se na nohou? Nevadí, zkuste slalom.

Zmíněný popel, potěší hned dvakrát, po jeho vzniku si totiž budou mnout ruce naši odpado-hospodáři. Nedá mi to, abych nezmínil jeden ze sloganů, kterým se jeden z těch plzeňských chlubí na zdi šrotiště, kde s partnery má svůj ostře chráněný rajon.

"LIKVIDUJEME ODPADY" chvástá se a myslí si, že mu na to všichni skočí. Ona likvidace spočívá jen z přesunu bordelu z jednoho místa na druhé a na třetí a na čtvrté, a za každé z nich si nechá dobře zaplatit, vždyť město  a jeho obyvatelé na to mají.

Stejně jako Praha a její slavné betonové květináče. Přečtete-li si článek schovaný pod tímto linkem, řeknete si pravděpodobně SUPER, CHYBA SE NAPRAVILA. To je jedna ze základních vlastností chyb, napravují se.

Nemají jméno tvůrce, nepotřebují jméno nápravce, stačí být jen sami sebou a je to.

Praha pět prodává 66 obřích betonových květináčů, stojí v jedné větě. V té druhé, že 3 z nich koupí jejich dodavatel, který stejně jako čínští výrobci, nezmínil, že výrobek této velikosti je nesmyslný. A v další větě stojí, že 179 kusů ještě čeká na prodej, aby Praha nepřišla o dotace na jejich pořízení. Jestliže jsou částky správné, nakoupila Praha 5 ústy a podpisy svých politiků nepotřebné výrobky v hodnotě převyšující 8.500.000,-Kč, předpokládám, že bez DPH a nic se nestalo. Milion sem, milion tam, vše je jedno.

Když už prodělali tolik, nabízím se, že odkoupím zbytek a to za 1,-Kč/ks. Úředníci budou mít na kávu (z těch levnějších) a hlavně jejich ignorance nebude tak na očích. Když je dáme pěkně za sebe a spojíme ocelovými prvky, myslím, že dokážeme přemostit nejednu českou řeku, nebo údolí, a nebo udělat stavbu pro lidi, kteří střechu nad hlavou, znají jen z vyprávění. Všechny stavby pak budou moci být i vsutými zahradami

Vše je totiž smysluplnější než nechat je ležet, bez ladu a skladu, aby dokázali dotačním úředníkům, jak se plní pětiletka.

 

Autor: Michael Rada | úterý 16.8.2016 7:00 | karma článku: 13,84 | přečteno: 292x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0