Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MARSROVER přijel do Plzně a do Nového Strašecí

Zní to zcela neuvěřitelně, ale je to tak. Plzeň, město kultury 2015 přivítalo MARSROVER. Osobní dopravní prostředek pro ty, pro které gyroskopické jednokolky postrádají další kolo a řídítka. O dva dny později byl v Novém Strašecí

Název není od věci. MARSROVER je totiž stejně krásný jako planeta, jejíž jméno si transportér, resp. jeho výrobce vypůjčil.

Důvod proč věnuji tomuto výrobku samostatný článek je prostý. Na jednokolkách jsem k dnešnímu dni již překonal hranici najetí 1.500 km a to prosím od začátku roku. Na posledním z modelů společnosti NINEBOT jsem od za měsíc a 10 dní najel 1.000 km a nájezd stále stoupá. Denně ujedu 20 - 60 km, dle času a možností.

Při téměř všech jízdách se setkávám s lidmi, které tento dopravní prostředek a můj pohyb městem zaujal a rád jim vysvětluji možnosti a vlastnosti, které elektrické jednokolky s gyroskopem přinášejí.

Mezi tázajícími se je ca. 10% lidí, kteří mají problém s rovnováhou. Může to být důsledek úrazu, vyššího věku, či obecně vrozená indispozice, která jim neumožňuje, samostatnou jízdu na jednokolce a ptají se, zda-li nemáme v nabídce i model opatřený řídítky "jako mají policajti".

Od 11.5.2015 mohu prohlásit, ano, máme jej a nejenom to.

Oproti výrobkům které používají některé bezpečnostní služby, je výrobek společnosti AIRWHEEL, označovaný jako S3, 4x levnější a jeho cena, konkrétně u modelu s 520W baterií, je 48.900,-Kč včetně DPH.

Za tu cenu, však dostane majitel možnost na jedno nabití dojet 35 - 50 km a to nejen po cestách, ale i terénem o což se starají mimo jiné i kola s průměrem 360 mm. 

I přesto, že je S3 pořádný chlapák a ve srovnání s jednokolkou váží téměř dvojnásobek. Oproti konkurenčnímu modelu etablovanému na trhu stále o 50% lehčí a zároveň je i menší, což je vidět na fotografiích níže.

S ohledem na počet Vážných zájemců budou první testy probíhat již v následujících dnech a já doufám, že i díky tomuto dopravnímu prostředku budou moci lidé, odkázaní jinak jen na pomoc druhých, či jen na docházkovou vzdálenost perimetru několika set metrů, opět zavítat do míst, která, když jim ještě nohy dobře sloužili, rádi navštěvovali ať již sami, či se svými blízkými a to vše bez výrazného omezení.

Ukázkou toho, že jsou elektrické osobní transportéry skutečně pro všechny věkové skupiny, potvrzují i testy, které probíhaly v Novém Strašecí. Tam nejenže jela na modelu S3 moje 66ti letá maminka, která již testovala jízdu na elektrických jednokolkách, ale odvahu a rozum do hrsti vzal i její 92 letý tatínek, můj dědeček a jak to dopadlo se můžete přesvědčit sami na videích umístěných pod tímto textem.

Dalším segmentem, kde na zapůjčení netrpělivě čekají, je průmysl a s ním i spojené bezpečnostní služby. I ty, v některých případech, totiž upřednostňují dvoukolku.

Autor: Michael Rada | úterý 19.5.2015 7:00 | karma článku: 6,46 | přečteno: 239x
  • Další články autora

Michael Rada

Čistá mobilita po osmé o prázninách

Jak pravidelní čtenáři vědí, věnuji se tématům čisté mobility již od loňského roku a v roce tomto, jsem se rozhodl jí věnovat každý pondělní blog s cílem seznámit čtenáře s různými pohledy na toto téma. V minulém blogu jsem

22.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Networking neboli síťování

Dnešní děti a často už i jejich rodiče jsou dětmi věku síťového. Co skrývá se v knize, nehledají v obsahu, ale na googlu a nejlepší jsou Pokemoni. Důležitá je však dobrá síť. Úplně se však zapomělo, že pavouci už dávno ví ..

21.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Maiku - Haiku

Sobota patří slovu vázanému, i když se nás jeden ze dvou televizních programů minulosti, snažil přesvědčit, že tomu tak není a poezii, patří chvilka nedělní. Jsem začten do vlastních slov starých 20 let a přemýšlím, proč.

20.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 15x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Císařství plzeňské

V rámci předvolebního boje se Plzeňští radní rozhodli zvolit na Českou republiku poměrně neobvyklý nástroj a to "osamostatnění", Vytvoření Plzeňského státu však nepovažují za dostatečné a proto po koaliční dohodě vyhrála forma

19.8.2016 v 7:00 | Karma: 10,16 | Přečteno: 91x | Diskuse| Plzeň

Michael Rada

Měl jsem v rukách tisíce žen a všechny chtěly jen jedno

Nejsem slavný Don Juan, ani Casanova, nejsem ani Jarda Jágr, či Brad Pitt, jsem Michael Rada. Za pár měsíců dostanu pod vánoční stromeček pětačtyřicátiny, a přesto si troufám říci, že jsem měl v rukách více žen, než všichni

18.8.2016 v 7:00 | Karma: 15,14 | Přečteno: 1924x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  18:36

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Rozhodnutí o přijetí či nepřijetí eura v Česku udělá příští vláda, říká Fiala

2. května 2024  14:35,  aktualizováno  18:25

Dvacet let od vstupu do Evropské unie Česká republika stále nepřijala společnou evropskou měnu...

Na Plzeňsku hoří střecha sklárny. Zásah je komplikovaný, říkají hasiči

2. května 2024  18:22

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hoří v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik