Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Maňásky, marionety a další politické loutky

Můj pohled na politiku a politiky, ať už konkrétní, či obecně, jsem deklaroval již v mnoha příspěvcích a přesto, že se zabývám důležitějšími věcmi, bohužel jsem nucen, vnímat i ji a to často v pohledu zpátečníka a brzdy rozvoje

Na dnešní příspěvek mne přivedl denní tisk. Konkrétně se jednalo o periodikum iHNED, kde vyšel poslední školní den roku článek s názvem "Zprivatizovaný prezident: Zmapovali jsme, jak funguje Zemanův dvůr na Hradě a kdo umí vrtět hlavou státu"

Článek vyšel z klávesnice pana Václava Dolejšího, dlouholetého redaktora a šéfredaktora Domácí rubriky iDNES, odkud odešel krátce po převzetí tohoto media budoucím (tedy současným) minstrem financí. Pan redaktor přešel pod vlajku jiného periodika a tím i jiného pána, protože i iHNED je periodikem soukromým, pouze patřícím do stáje jiného tuzemského miliardáře.

Článek si ti, kdo si nepředplatili iHNED, nepřečtou celý, ale jeho obsah je dobře pochopitelný i z části otevřené a přístupné nám ostatním. Je tam je totiž vidět, že tuzemský prezident je jen nastrčenou figurkou a ne jeho přímost, moudrost, či profesní praxe byla důvodem jeho zvolení, tím byl to pravý opak.

Lidé, kteří manipulují s ním, stejně jako s ostatními politiky, totiž nepotřebují charakterní vůdce, ale bezcharakterní postavy, s nimiž lze otáčet libovolně rychle a přesto se jim hlava nezatočí, a neztratí směr, žádný totiž nemají.

Lidé do politiky vstupují čím dál častěji s cílem ZÍSKAT, ne pro všechny (to jen na předvolebních plakátech a v předvolebních slibech), ale PRO SEBE, co nejvíce, v co nejkratší době. V principu to znamená, že všichni se dají koupit, záleží jen na ceně, kterou si stanoví.

Stejně jako v minulosti pak platí, že kulaté razítko, tvář a funkce mají svou cenu a ceníky, stejně jako účty na které se váží, jsou tajné, resp. neveřejné.

Pro miliardáře a lidi s příjmy milionkrát převyšujícími základní příjem, jsou to jen kapičky, které je nutno odkapávat ze stále se navyšujících zdrojů na suchou nataženou dlaň, stále lačnou nabídnout odměnu za tuto politickou manu ke slíznutí.

Z výše uvedených slov se zdá, že loutkaří na pozadí, a s nimi i politici nemají nikoho, kdo by je mohl ohrozit. Nemluvím, zde o panu Šlachtovi, či po 16 letech odstupujícím muži velkého saka a špatného vkusu, mluvím o lidech, kteří jsou pro mnohé neviditelní. Jejich neviditelnost totiž spočívá v absenci zájmu mít víc.

Často to jsou lidé, kteří žijí na pokraji životního minima a i přesto se aktivně účastní života ve svém městě, kraji, ale i republice. Můžete je vidět v lese, či u řeky sbírat kovový odpad, aby bylo na varhany v kostele, kde byli křtěni. Či jsou to lidé, jejichž pracovní den není prokládán dvouhodinovými obchodními obědy ve vybraných restauracích, ale raději svou padesátikorunou přispějí namísto oběda prodavači Nového Prostoru. Jsou to lidé, kteří se nebojí ze sebe udělat blázny, protože jejich bláznovství dokáže rozesmát dětské tváře a do hlaviček nesoucích smějící se tváře dát myšlenku na to, že odpad nemusí vzniknout, když mu to nedovolíme.

Jsem rád, že mezi tyto blázny patřím. Podívám-li se na své prvotní texty, publikované do vlastního šuplíku již před 30 lety vím, že jsem jím vždy byl. Jen na dlouhých 25 let jsem dokazoval v prostředí obchodu, průmyslu a logistiky, že zvládnu nejen přežít, ale i být tím nejlepším v prostředí, v němž jsem se ocitl.

Každý máme na vybranou. Můžeme být bohatými politiky a lidmi jejichž páteř tvoří srolované bankovky nul a jedniček, nebo můžeme být lidmi, kteří dokáží změnit svět.

Já si vybral to druhé a ve světě bez odpadu a plýtvání budou loutky a loutkaři, tak jako tomu bylo v minulosti, sloužit pobavení dětí, ne ničení dospělých a světa, který nechává nás trpělivě, žít i bez toho, aby za to něco chtěl.

P.S. na závěr je maličkost, ze stejného periodika, z něhož jsme čerpali na začátku. Za stav, který je popisován pod tímto linkem, totiž z velké části mohou právě politické loutky, pro které zvyšující a zrychlující se plýtvání, je zdrojem zvyšujícího a zrychlujícího se příjmu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Rada | úterý 12.7.2016 7:00 | karma článku: 15,31 | přečteno: 270x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás souhlasil s návrhem na příměří. Může jít o lest, píší v Izraeli

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  20:59

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14,  aktualizováno  20:36

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Za další případ pohrdání vás můžu poslat do vězení, varoval soudce Trumpa

6. května 2024  20:17

Soudce v probíhajícím procesu s Donaldem Trumpem v pondělí rozhodl, že americký exprezident...

Ve hře o post ministra je nyní i Ženíšek. TOP 09 chce vybrat tento týden

6. května 2024  16:43,  aktualizováno  20:10

Při hledání kandidáta do vlády na post ministra pro vědu, výzkum a inovace začala TOP 09 skloňovat...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik