Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Slyšel jste někdy o africké racionalitě? Afrika mě fascinuje od mala právě kvůli tomuto. Možná ani ne tak zvířata a safari. Nic nevyhodí, všechno zpracují. Vyřežou pantofle ze starých pneumatik, z pivních plechovek udělají závěsné lampičky na svíčku atp. Přesto se tam odpadků válí habaděj, protože komunální svoz odpadu tam neexistuje a vše zpracovat nestačí. Je to patrně způsobeno jejich chudobou, čili nutností. I já jsem vyrůstal v chudých poměrech a odtud asi pramení můj odpor k plýtvání.

0 0
možnosti
MR

DObrý den pane Enders, děkuji za zajímavý příspěvek. Racionalita je v tomto případě dána potřebou, ovšem potřebou umělou - ostatní mají boty, budu mít také boty a protože na ně nemám prostředky vyrobím je z něčeho, co najdu.

Jedná se však o nesystémovou věc a to z toho důvodu, že systém není tím, co by k potřebě patřilo. I přesto je nejenom Afrika významným zdrojem inspirace.

Mou snahou je nesystémová řešení překlápět v systém a tak budovat skutečně funkční průmysové odvětví, které bude využívat existujících zdrojů. Dnešní článek krásně ukazuje, že lidé s dobrými nápady jsou i u nás a vůbec nezáleží na vzdělání, povolání, či kapitálu, ale na zájmu a ochotě pracovat. Toho si velmi cením-

0 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik