Jeden den v ÚLu. Tak úplně jiná konference

Včerejšek jsem měl možnost strávit v úlu. Protože nejsem včelař, docela mne osobní pozvání majitele překvapilo. Protože však jsou včely jedni z nejefektivnějších tvorů pracujících ve společenství, byl by hřích odmítnout pozvání a tak jsem jej přijal.

Cesta z Plzni do Prahy potvrdila, že slovo efektivita je velmi vzdálené standardnímu životu. Den začal deštěm, ale v něm přeci pracují i včely. V těsném závěsu se pak drželi řidiči nepovažující za nutnost před sedmou hodinou blikat při změně směru, či si zapnout světla, ale i to bývá v Plzni jevem běžným.

Následovala dálnice D5 a na ní uzavírka u obce Žebrák, kde na celých 6 km se v čase 7:35 - 8:15, tedy po dobu popojíždění, neobjevil ani jeden pracovník, čí pracující stroj. Byla to škoda. S ohledem na tempo vozidel, by jistě byl čas na výměnu informací, či nějaký ten "small talk".

Po rozjezdu kolem Berouna, nekonečná oprava před Rudnou, kde se již řadu let cestáři a silničáři střídají v soutěži, kdo bude na daném ca. sto metrovém úseku, pracovat delší dobu. Nevím sice jaká je hlavní cena této soutěže, ale s přihlédnutím k počtu účastnících se firem, myslím, že to bude cena velmi atraktivní.

Krokem dojezd ke sjezdu na pražský okruh, lehkým cvalem k odbočce na Barandovský most, no a za necelých 20 minut jsem krátce po deváté dorazil do úlu, šikovně umístěném v kongresovém sále pátého patra budovy IKEM.

A pak to začalo

Smršť myšlenek. Ne prezentacemi v powerpointu, či tabulek z excelu, ale logických a logistických zajímavostí předávaných s lehkostí ducha i slova. Již zahájení prezentované členem dnes již neexistujícího NERVu, bylo chuťovkou, ovšem to jsem ještě netušil, že se mé uspokojení bude jen stupňovat, což se skutečně dělo.

Témata logiky, propojovaná s logistikou, setkání se známými i doposud neznámými obchodními partnery a klienty bylo osvěžující natolik, že jsem na konci celého dne cítil více sil, než na jeho začátku.

Je příjemné cítit, že někteří lidé vzali změnu do svých rukou a prostředky, které ovládají nejlépe, již začali vládnout dříve, než je o to někdo požádá. Potěšilo mne zároveň, že se hovořilo o práci vykonávané s láskou, jelikož je to premisa i mého podnikání mého a činnosti mých spolupracovníků, kolegů a partnerů.  Věřím, že se podaří, aby tento přístup mohli brzy integrovat i klienti, se kterými pracujeme.

Rád bych proto všem doporučil, nebudou-li vědět kudy v businessu a podnikání jít dál, aby si zkusili navštívit další ÚL, či se spojili s organizátorem, společnosti LOGIO, která ukázala na tuzemském trhu nezvyklý obrázek efektivní a přínosné výměny názorů a možnosti předávání cenných informací bez toho, aby se jednalo o službu placenou.

100% success fee, je odvaha, kterou si mohou dopřát jen ti nejlepší, tedy ti, kteří umí práci dělat lépe, než jiní, věřím, že LOGIO ví, proč si to může dovolit.

A kdyby jste Vy, pro všechnu svou práci nenašli čas na telefonát, stačí aby jste se zaregistrovali na serveru www.supplychainlove.com, oni si Vás již najdou sami.

P.S. na zpáteční cestě po 16 hodině jsem na stejném místě u Žebráku udělal fotografii přiloženou níže. Stejně jako ráno, na tomto 6 km úseku opravované dálnice nikdo nepracoval a nepohybovaly se tu ani pracovní stroje.

Prostě efektivita, je pojmem, který stát, jako zadavatel, po svých dodavatelích nevyžaduje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Rada | pátek 24.10.2014 7:00 | karma článku: 4,15 | přečteno: 223x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0