I sklady mají svou soutěž krásy

Tak má Česká republika další Miss. Po miss kompost, miss jednotlivých měst, miss každého druhého veletrhu, či dokonce krajskou a celorepublikovou, tu máme soutěž krásy skladů a s ní vítěze v tuzemsku. Jen tak dál, luk máme dost

Článek, jenž jsem parafrázoval v názvu svého dnešního blogu, je oslavnou ódou na práci developerů, nejlépe těch průmyslových. Soutěž organizovaná z Polska pro celý region střední a východní Evropy se jmenuje CEE INVESTMENT & GREEN BUILDING AWARDS a je zaměřena na zelenou architekturu.

Je to vynikající a věřím, že na nejedné konferenci ještě uslyším o této ceně. O tom jak důležitá je, jak oceňuje tvrdou práci developerů ze strany odborníků, naprosto nezávislých na realizovaných projektech, či dokonce prostředí. Jak vidíte na prvním obrázku, je složení odborné poroty zárukou kvalitního a nezávislého pohledu.

Zárukou toho, že zelená v životním prostředí je všem zúčastněným naprosto ukradená. Slovo GREEN, neboli zelený, totiž evokuje jen a pouze zisk, barvu bankovek, které tak krásně šustí v rukách a na grafech úspěšnosti, kde ruku v ruce jdou s plochou, kterou se podařilo vyrvat nenažrané přírodě.

A aby soutěž měla tu krásnou světovost, je třeba přelít slivky zisků do sponzorství, což napomůže i snížení objemu daní, které nedej bože, mohly by připadnout na provoz státu, kde ony záslužné budovy vznikají. A tak ti, co jsou v porotě, stávají se sponzory akce, kterou si vymysleli sami pro sebe. Jen se podívejte na seznam sponzorů letošních.

Ne nadarmo je akce součástí investiční soutěže. Tak vedle sebe stojí kategorie investiční, s kategoriemi budovatelskými, protože KDO NEJDE S NÁMI JDE  PROTI NÁM. Díky 36 kategoriím je skoro jisté, že se na každého sponzora = účastníka, dostane a bude mít své foto s pohárem, a další diplom na zeď své krásné nové kancelářské budovy.

Zůstaneme-li však jen u developerů, tak je boj hodně ostrý, kategorií je z celkového počtu totiž jen sedm. Jen si to představte jen a pouze sedm, naštěstí byla přidána ještě jedna navíc a to Developer roku.

Podíváte-li se na galerii celé akce, zjistíte jak důležitá pro přírodu je. Téma ochrany prostředí přímo cítíte z každého prezentovaného výsledku. Kam šlápne noha developera průmyslových nemovitostí, je jistota že na příštích 50 let nebude růst nic jiného než ziskotvorná vegetace v podobě zašedlých tváří a rukou továrních dělníků majících to privilegium vytvářet produkty, z nichž těží někdo úplně jiný a oni si k němu nebudou moci ani přičichnout, ale mohou se dívat za výlohou, či na internetu.

Nebo se stane to, co na videu níže, kde lidé kteří celý život a dokonce v několika generacích tráví svůj čas sběrem kakaových bobů a sami nikdy neochutnali čokoládu a to v domnění, že se z nich dělá palivo a proto dostávají tak málo zaplaceno.

Absurdní stává se standardem.

Ničitelé životního prostředí organizují si ceremoniály, kde se odměňují za to, jak ji chrání.

Brownfieldy dále se rozrůstají vprostřed i na okrajích měst a k těm starým, přibývají nové, vznikající po skončení daňových prázdnin, kterými kolem sebe rozhazují zákonodárci na lokální i státní úrovni.

A tak se můžeme radovat, český občan je korunovaný.

Nechá si totiž líbit úplně vše a za to, co ho poškozuje, navíc ještě rád platí, třeba proto, že mu slíbili, že bude mít práci a nebo že si bude moci nakoupit kvalitu z největšího obchodu světa

P.S. na závěr dvě videa, obě z roku 2013 to první z května a druhé z prosince.

 

Autor: Michael Rada | čtvrtek 5.11.2015 7:00 | karma článku: 5,76 | přečteno: 182x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0