Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Nemyslím, že napadání jedné strany druhou je řešením a proto raději přidávám k tématu následující link. http://www.reuters.com/article/2015/06/16/us-usa-washington-algae-idUSKBN0OW2T120150616

0 0
možnosti
MR

Sice neím proč, ale můj vlastní příspěvek do diskuze nebyl publikován, proto ještě jednou.

Děkuji Všem diskutujícím za příspěvky. Mou snahou nebylo napsat odorný článek na téma změny klimatu, ale poukázaní na skutečnost, že globální pravda se v globální ekonomice dá koupit prostředky, která do ní investují ti, kteří si přesně řeknou, jak by měla znít. I díky Vašim příspěvkům věřím, že se mi osvětlení této skutečnosti podařilo.

0 0
možnosti
Foto

R^ tesat do kamene: "...skutečnost, že globální pravda se v globální ekonomice dá koupit prostředky, která do ní investují ti, kteří si přesně řeknou, jak by měla znít" R^ Je to smutné, ale je to tak.

0 0
možnosti
MR

Děkuji všem za příspěvky do diskuze, věřím, že tato bude nadále pokračovat a pomůže lidem osvětlit skutečnost na kterou poukazuji. Tou je fakt, že pravda bývá placenou veličinou, čím více peněz, tím více pravdy. Bohužel, se jedná o globální výsledek globální ekonomiky a to bez ohledu, zda-li se otepluje, či ochlazuje, protože to je jen jedno z témat.

0 0
možnosti

Autor to trochu zveličil, ale v podstatě má pravdu.

Čestí popírači oteplování mají v posledních měsících nejspíš školení ve svých centrálách, protože se musí připravit na neskonalý klimaskeptický průšvich. Tím průšvihem je rok 2015, který je zhruba o 0,1°C teplejší, než loňský rekordně teplý rok. Jinými slovy oteplování se po asi desetileté stagnaci náhle výrazně zrychlilo, a soudruzi klimaskeptici nevědí, jak to vysvětlit. A tak mlčí. Mlčí takové české klimaskeptické "celebrity", jako Kremlík, Brezina, Šálek, Kutílek atd. Loni se přitom překonávali v tvrzeních, že globální oteplování neexistuje, je to prý podvod, protože prý už 17 let teploty nerostou.

0 0
možnosti
Foto

Pravdu má v tom, že jde o prachy (a moc, dodávám).

0 0
možnosti
VS

Nešiřte bludy. Tady se naopak mluvilo např. o globálním oteplování způsobem, že člověk se bál jet do Holandska, aby neskončil neplánovaně v moři. Se stejným zápalem se v osmdesátých letech lidi měli připravit na dobu ledovou. Přečtěte si Chomskyho a jeho článek o manipulaci lidí. Jeden bod je přibližně takhle: vymyslí se "problém", mediálně se nafoukne současně se navrhne řešení. Já dodám: ze všech tří etap je "těžkej vejvar", který zaplatí troubové dole a někteří tomu ještě tleskají.

1 1
možnosti

Rok 2015 je ještě teplejší, než loňský rok, který byl nejteplejší od dob měření teplot.

Zajímalo by mě, jak byl tento problém vymyšlen? Chcete snad tvrdit, že všechny teploměry letos lžou?

0 0
možnosti
JV

Kdo nevidi ,ze se svetove Klima razantne meni (urychlne lidmi) je bud slepy nebo hloupy.Klaus byl a je populista .

Za clanek karmaR^

0 0
možnosti
Foto

To je naprosto normální, že se klima na naší planetě průběžně mění. Kdyby tomu tak nebylo, běhají tu ještě dinosauři. 

Obecně vzato stejně nikdo přesně neví, co bude zítra, natož pak za pár let. Když jsem chodila do školy, předpovídali další dobu ledovou, pak přišel obrat o 180°. 

Hlavně jde stejně o prachy.

0 0
možnosti
Foto

Tak já se z okna koukám pravidelně, ba dokonce vycházím i ven, ovšem středověké klimatické optimum pořád nikde. Tím chci říci, že výkyvy počasí jsou naprosto běžné a strašit jimi je tedy zhůvěřilost (nebo účelová vychytralost).

0 2
možnosti

Opravdu?

Loňský rok byl v Česku nejteplejší od roku 1770, odkdy se pravidelně měří u nás teploty. Druhý nejteplejší byl rok 2007 a třetí rok 2000.

Pak ale příjde paní "moudrá" a nechápe rozdíl mezi počasím a klimatem. Dnes prší, takže podle madam Moudré oteplování neexistuje, V sobotu byly tropy, takže o víkendu podle madam Moudré existovalo.

1 0
možnosti
PV

P83a91v77e34l 18V35é34b21r

18. 6. 2015 7:28

Pane, buď záměrně lžete, nebo jenom nevíte, o čem píšete. 

Informace o změně klimatu nikdo nepotlačoval, ba právě naopak, změny klimatu byly zveličovány a jejich změny byly (a dosud často jsou) sváděny na činnost člověka.

Pan Klaus popíral změny klimatu způsobené činností člověka, netvrdil ale, že žádné změny nejsou. Jenom nejsou tak obrovské, jak se nám snaží klimalarmisté namluvit a jedná se o normální přírodní jev. Jeho nepřátelé, jak jest v naší zemi obvyklé, jeho výroky překroutili.

3 2
možnosti
ZJ

Autor je veřejně prospěšný lhář, nebo totální neznalec.

Pamatuji trochu více, než on. Pamatuji, jak "Martin přijížděl na bílém koni", sněženky na Tři krále. Byla léta, kdy plovárny byly mnoho dní prázdné, ale i léta velmi teplá a suchá.

Jeho zmínka o prof. Klausovi je důkazem "vědeckého" zaměření.

1 2
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik