Čistá mobilita zase jinak

Co byste říkali, kdybyste na pěstování pampelišek mohli vydělat? Je možné, že byste se na tento plevel (který kromě jiného má mnohé léčivé účinky) dívali jinak. A co takhle šlapat na tříkolce ve stoje?

Ač to perex zcela nepotvrzuje, zůstáváme i dnes u čisté mobility, respektivě u jejích různých podob, kterým se ti, co žijí z mobility špinavé, snaží zabránit zuby nehty.

A když už jsem zmínil v úvodu pampeliškou, nebudu Vás trápit a začnu rovnou s ní. Pneumatiky a s nimi spojená těžba kaučuku a ropy jsou dnes nedílnou součástí většiny dopravních prostředků. Právě pěstování a sběr kaučuku má však velmi negativní dopad na ekosystémy mnoha destinací, proto mi přišla navýsost zajímavá zpráva, že namísto kaučuku začíná jeden z prvních výrobců vážně zvažovat využití látek, které obsahují právě pampelišky a které jsou kaučuku, co se týče užitných vlastností, velmi podobné.

Zajímavá jsou i základní fakta. Firma CONTINENTAL. Zjištění přišlo z Německa. Pampelišky pochází z Ruska.

Níže uvidíte video včetně testu prvních vyrobených pneumatik.

Druhým tématem z perexu je tříkolka pro jízdu, či snad chůzi, ve stoje. Ať se budeme dívat na výrobek z toho, či onoho pohledu, jedno je jisté, jízda na něm bude nejenom zábava, ale i posilování všech svalových skupin.

Výrobek se se jmenuje HALFBIKE a dnes je v nabídce již v druhé generaci a protože video řekne víc, zde ho máte

K čisté mobilitě by však měla patřit i možnost čistého ubytování, či přenocování a proto jsem dnes pro Vás vybral navíc dva zajímavé prostředky, či produkty i z této oblasti.

Prvním je stan, ale ne jen ta ledajaký, jedná se o kombinaci stanu a houpací sítě a namísto jeho upevnění na zem, jej připevňujete do vzduchu například ke stromům, sloupům, skalám, či jiným pevným oporám. Koncept se jmenuje TENSILE a v zahraničí, hlavně pak v USA si získává čím dál větší počet zájemců a nabývá popularity. Důvod pochopíte sami i díky následujícím videím z produktových testů

 

Ovšem jsou mezi námi i tací, kteří by sice kempovali rádi a možná by se jim to líbilo i ve výškách, ale bez teplé vany si nedokáží svůj každodenní život představit a právě pro ně, ale nejenom pro ně, přichází - HYDRO HAMMOCK. Dosti však slov, pojďme na další video a výrobek představený přímo slovy jeho vynálezce, tvůrce a ředitele společnosti, která jej vyrábí.

Zakončení však bude patřit opět mobilitě a tentokrát té průmyslové, či chcete-li - nákladní. Velice mne totiž zaujal koncept CARGOLOADER, zvyšující efektivitu činností souvisejících nejen s nakládkou a vykládkou, ale i provozem samotným a proto so o něj s Vámi podělím.

Jeho specialitou je to, že aplikuje způsob prozatím uplatnění spíše pro velké návěsy, případně kontejnerové podvalníky i na menší vozy, tedy právy ty, které často vídáme i v centrech měst.

Zde opět video

Přeji Vám mnoho čistých kilometrů a efektivní pracovní týden bez odpadu a plýtvání ve všech jejich podobách.

P.S. víte, že osobní čistou mobilitu začínají vnímat i tuzemští distributoři neelektrických aut? Alespoň to tak vypadá z pozvánky na předprázdninovou akci společnosti PORSCHE PLZEN. Tak to jsem skutečně zvědav.

P.S. Na závěr dobrý zpráva, výrobek HALFBIKE je v ČR, proto doplňuji informaci.

 

 

Autor: Michael Rada | pondělí 20.6.2016 7:00 | karma článku: 12,99 | přečteno: 223x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0