Čistá Čína čeká čechy

V pondělí byl v ČR na návštěvě nejen čínský prezident a předseda komunistické strany, ale i čínský krteček a spoustu čínských občanů svírajících mezi půlkami částky, které čekají na ty, kdo k nim vstoupím správnou stranou

Pan Tvrdík, je odborník na Čínu, jezdí tam za kamarádem již dlouho a už viděl skoro všechny čínské památky. Oproti sinoložce, studující nejen prostory otevřené turistickým očím, ale i historii, zvyky a místa, kam turisté nesmějí, má tedy navrch.

Z toho důvodu se nedivím jeho přesvědčení, že prozatím největší "investor" nemá napojení na komunistickou stranu a armádu.

Je ostuda, že český lid, nevidí to samé, a to ani přesto, že se vláda snaží jim moudrost a sílu velké sestry, podtrhnout barevnými letáky, reklamami v tisku a televizi, prohlášeními o investovaných miliardách do projektů, které skončí, tak jak začali, tichým odchodem, který znají lidé z továrny na neuvěřitelně chutný LUNCHEON MEAT, který kromě jiného schází ve státní zásobárně.

Zajímalo by mne, kolik z prezentovaných miliard, s kouřem, přivál vítr z Číny, o tom se však taktně mlčí. 

Ony totiž emisní povolenky, nejsou ničím než odpustkami, které za uklidnění duše, přináší miliardy. Jsou však jedním z důvodů, proč se situace s objemem emisí neustále zhoršuje a s ní i předpovědi na vývoj života na Zemi, včetně vývoje lidstva.

Politici musí přeci investovat, starat se o ekonomiku svých zemí, o to jak utratit nejen peníze vydělané občany, ale i peníze, které si stále půjčují, aby zadlužili zemi co nejvíce.

Politici povolují a tleskají všemu, kde mohou přestřihnout pásku, pojíst dobrý rout, pronést řeč a přijmou ve virtuální obálce slušný obnos za svůj drahocenný čas. To, že nakonec dojde k nutnosti zbourání a likvidace, je netíží, to už totiž budou zodpovědní jiní.

Podívejte se, co zbyde po podobných rozhodnutích, moře odpadu uprostřed měst, pod pískovišti na dětských hřištích a zahrádkami chatařů. Jedovaté řeky, o kterých politici bájí nad jejich čistotou, kterou dokazují přítomností raka jako indikátoru návratu k přírodě. To že má ten rak několik párů klepet navíc, berou jako výhodu, pro větší porci na talíři, na kterém tento „zpátečník“ skončí.

Ani já nejsem Čínou netknutý. Dotýká se mne nejen literatura, ale i bojové umění, a nakonec i práce, která mi dala možnost více než dekádu s čínskými partnery rozvíjet obchod, z něhož vím, že štěstí je pro čínské obchodníky rovno penězům, co nejvíce penězům, v co nejkratší době. Nikdy neodporují, i kdyby výrobek měl být hezký jen naoko a jinak k ničemu, vždy vyráběli do hodnoty, kterou jim stanovil nákupčí a i díky tomu vyrábí často nekvalitní výrobky, které si evropští nákupčí objednají s tím, že jim samotným musí tak něco kápnout do kapes a s tím jsou s politiky stejní.

Na závěr však jedna dobrá zpráva, první díl nového krtečka se dostal na obrazovky České televize. Věřím, že radost máte stejnou jako paní Karolína, které nyní svého dědečka využívá jako zdroj energie, protože se v hrobě otáčí rychleji než jakákoli dosud známá turbína.

Myslím, že částku, za kterou zaprodala naši minulost, stejně jako majitel kukaččího hnízda, nikdy nepřizná.

P.S. nezapomeňte na diskuzi ke krtečkovi

 

Autor: Michael Rada | středa 30.3.2016 7:00 | karma článku: 13,48 | přečteno: 266x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0