Blízká setkání třetího druhu

Dnes jsem si dovolil parafrázovat název velkofilmu, který jistě nejen ve mně zanechal velký dojem. Nebyo třeba hrát si s velkými efekty, stačil stále se opakující obrazový a zvukový motiv a lidem z celého světa se při jeho zaslechnutí vyjeví jeden a ten samý snímek.

Za blízká setkání třetího druhu sám považuji souběh zpráv prezentovaných na internetu, je to často tak faccinující, že stojí za to se na chvíli zasavit a domyslet všechny souvislosti, které z tohoto setkání vyplývají.

Tak třeba ve středu 26.11.2014 se na serveru novinky.cz objevily ve stejnou dobu dvě zprávy

Předtočený Zeman půjde o Vánocích před pohádkou

a

Pošta vydala známku s Járou Cimrmanem, je kulatá

Ač to na první pohled tak nevypadá, není to pouhá souhra náhod. Je to obraz i melodie, které zasadíme-li je do správného kontextu vytvoří najednou situaci ne nepodobnou té z výše uvedeného amerického filmu.

V minulém měsíci jsme se měli všichni možnost přesvědčit, jak pan Zeman, prezident české republiky miluje Krtečka, ukazoval to nejenom našemu lidu, ale i v daleké Číně a s ohledem na jeho slova předpokládám, že krteček patří k nutnému vybavení na každé z jeho cest. Až v kontextu s výše uvedenou zprávou jsem si však uvědomil, že ta náchylnost k dětské hračce, či symbolu české republiky (jak krtečka sám pan prezident nazval) není náhodnou.

Přečtěte si znovu název prvního článku

Předtočený Zeman...., ano čtete dobře. Tisk poprvé objevil, že naši zemi nereprezentuje člověk, nýbrž setrvačník, skrytý v jeho nitru. Vzpomeňte si na příběh Krtek a autíčko, kde funkčnost dopravního prostředku souvisela jen a pouze s vlastnictvím klíčku natahujícího setrvačník. Ano je to tak. Poté co se neosvědčil golem s šémem v čele (příliš viditelné a náchylné umístění) rozhodli se lidé skutečně řídící tento stát k jiné, lety osvědčené metodě. Při zachování známé tváře s červeným nosem  a hlasem hrobníka, tak bylo možno poskytnout lidu hry, které si žádá a přitom si zachovat moc.

A co zpráva druhá, ta je voláním o pomoc. Tak jako v GOTHAM CITY volají na pomoc Batmana tak volá Česká pošta na pomoc Járu Cimermana. Důvodem je neschopnost doručit žádost o pomoc Blanickým rytířům, ať jedna generace za druhou zvoní u Blaníku jak chtějí, nikdo neotvírá. Je to šlendrián, na který jsme již v minulosti skoro dojeli. Nejdříve sliby a pak když jde do tuhého nikde nikdo.

Jára Cimerman, to bude jiná, je to právě on kdo vytrhl republice a předtím monarchii nejeden bolavý zub. Jeho vynálezy nás doprovázejí dodnes. Momentový klíč, tedy klíč, který můžeme použít jen moment, předtím než ho vyhodíte. Ško-Da, neboli sousloví spojující moudrost Jana Amose Komenského a Přitakání v ruském jazyce a další.

Vezměme si dlouho cestu české pošty, tolik manažerů, odborníků dosazených českou vládou, tolik expertů, řada připomínající rytíře stojící v řadě k porážce draka, resp saň mající 33.000 hlav. A pro většinu následně dobře připravená trafika.

Jára Cimrman, tak zůstává poslední z možností. Je dobře že se odborníků a vědcům z řad Cimermanologů podařilo objevit již téměř stracený útržek zprávy, kterou Jára Cimerman zanechal na dně svého nočníku, zpráva na které stojí psáno - "Až bude nejhůř pošlete dopis s kulatou známkou ...", bohužel zbytek zprávy je nečitelný.

Obě zprávy dohromady pak potvrzují, že jsme na cestách k zářnému zítřku, jen doufejme, že Klíč dostane do rukou právě Jára Cimerman.

Na závěr ještě jeden link, který potvrzuje že všichni jsme si rovni jen někteří jsou si rovnější

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Rada | středa 26.11.2014 17:31 | karma článku: 7,54 | přečteno: 324x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0