Až zamrzne peklo (aneb Brabec ekologem)

Tak tehdy bude politikům záležet na voličích, environmentalistům na Zemi a ekonomům na úsporách, ale protože ještě nějakou dobu tato situace nenastane, měli bychom se zamyslet nad tím, jak dlouho budeme ještě lži brát za pravdu

Přečetl jsem si článek popisující plány Ministra životního prostředí na boj na plány proti suchu. Od srdce jsem se zasmál, a pak trpce zaplakal, protože popisované "plány" spadají do kategorie geniálních nápadu, k nimž patřil i plán do každé rodiny kompostér.

Ministr na fotografii připojené k článku připomíná Ježíše, či jednoho ze svatých, a kdybych byl věřící, jistě bych věřil, že pod jeho vedením nebude země Česká nikdy na suchu.

Aby toho pod jeho vedením dosáhla, rozhodl se vládnout živlům nechat stvořit strategický dokument k tomu jak toho dosáhnout. Je škoda, že na stránkách ministerstva tento dokument není ke stažení, ale o to krásněji a důležitěji jej popisuje v tiskové zprávě paní tisková mluvčí

Myslím, že po převzetí záštity a patronace soutěže MISS KOMPOST je to druhý nejvýznamnější krok pana ministra. Na ministerstvu však nezapomínají ani na vzdělávání obyvatel. 30.10.2015 probíhá například konference s názvem Klima a Ekonomika - proměna výzev v příležitosti. Konferenci je vyhrazen čas mezi 10:00 a 12:30. Celých 210 minut bude věnováno jednostrannému přenosu informací - shora, dolů. Po negativní zkušenosti s drzouny, kteří všemu nerozuměli a měli dotazy, je část na ně, eliminována již v počátku.

Jiná konference je věnována dalšímu důležitému tématu a to Čisté mobilitě. Konference se bude konat v obci Loučeň a tématicky zasáhne všechny obory, až na jeden, bezvýznamný - osobní elektromobilitu. 

Ačkoli jsem neviděl seznam "sponzorů" konferencí, či "odborných poradců" připravujících jak konference, tak i onen klíčový dokument, jsem si téměř jist, že například tématem šetření vodou, nebudou otravováni dnešní vodohospodáři typu VEOLIA a další. Je přeci důležité, tito štědří sponzoři nebyli rušeni od své bohulibé činnosti.

V tématu elektromobility se jistě nebudou diskutující dotýkat témat jakými jsou například absence legislativních rámců, možnost finanční podpory elektromobility například pro seniory, či možnosti tlaku na výrobce nákladních vozidel a kamionových tahačů, aby konečně přišli na trh s řešením, které se již úspěšně etabluje v zahraničí a pomáhá městům zamořeným emisemi, tyto pomalu ředit až na stav dýchatelný.

Důležité je promítnout vše do peněz, kapitálu, z něhož kdysi nebohatý pracovník managementu chemických závodů, bude si moci pořídit království za vysokou zdí. Proč sahat na nelegální těžbu dřeva, když dřevaři dodají zdarma obklady na terasu a za každou neuplatněnou pokutu přisypou do pokladničky někoho, kdo zná někoho, kdo to umí zařídit, stačí jen malá úlitba ze zisku

Naši ministři jsou naštěstí všichni odborníky a to hlavně na plány daleko přesahující jejich vlastní funkční období. Důležité je rozjet penězovody a pak se jen smát, dokud bude téci a když přestane, tak opět zasáhnout. Ministr dopravy již několikrát ukázal, že se konkurence nebojí a skutečnosti a fakta jsou jen balastem, o který se není třeba starat.

Myslím, že nyní je čas dnešní příspěvek zakončit a to nejlépe titulkem denního tisku věnovanému nejvyššímu z politiků, panu prezidentovi. Mylím, že nyní je pochopitelné, proč se věci dějí, tak jak je vnímáme my dole.

 

Autor: Michael Rada | pondělí 2.11.2015 7:00 | karma článku: 9,15 | přečteno: 385x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0