A je to tady - osobní vznášedlo, nebo spíše Převozník

Tedy skoro. Ti z Vás, kdož okusili jízdu na elektrické jednokolce s gyroskopem, mi jistě dají za pravdu, když řeknu, že jízda na ní je doprovázena zvláštním pocitem. Podobně si minimálně já, představuji jízdu na vznášedle.

Nový výrobek, který dorazil minulý týden do mé kanceláře, však přidává pocitu vznášení další rozměr, a co hlavně, umožňuje jízdu zkusit i těm, pro které je jedno kolo, prostě moc málo.

Ačkoli má ve světe spoustu názvů a jmen, já mu dal hezké - České PŘEVOZNÍK (prosím nezaměňovat s převaděčem) a podívejte si jak je krásný.

Jak vidíte sami, je koncept naprosto odlišný od přístrojů, o kterých jsem doposud psal. Namísto jednoho kola, či dvoukola, na nichž je náš postoj "obkročný", je postoj na PŘEVOZNÍKu "rozkročný". Vychází z přirozeného pevnějšího postoje a rozložení váhy jezdce.

Ovšem i přes tuto odlišnost tluče uvnitř stejné gyroskopické srdce a mobilitě napomáhají hned dva motory o síle 500W. Každé z kol má totiž motor vlastní. 

Díky robustní konstrukci a těmto dvěma motorům nabízí PŘEVOZNÍK možnost přepravy lidem až do hmotnosti 130 kg, případně lidem s nákladem, když dohromady tento limit nepřesáhnou.

Jak vidíte sami, je převoz nákladu možný bez větších problémů a s ohledem na to, že mou činností je mimo jiné i zvyšování efektivity globálních logistických řetězců, je studie BOZP pro použití tohoto prostředku v průmyslovém prostředí, již zpracována.

Poté, co první manažeři a konzultanti BOZP, po prvotní nedůvěře k využití elektrických osobních  transportérů  v podobě jednokolek a dvoukolek získali k tomuto prostředku osobní přepravy respekt.  Použití v rámci závodů, o které se starají, je již bez problémů a na trh přichází další z produktů, který by mohl celou činnost ještě zvýšit.

Ovšem PŘEVOZNÍK není určen jen pro práci, ani zdaleka ne. Dá se použít i pro osobní přepravu a přesuny lidí v rámci měst a vesnic, jak na chodnících, tak i cyklostezkách a stejně tak je možné jej využít pro zábavu.

Převozníci jsou tu

Stejně jako u dalších zařízení, o kterých jsem psal, jsou limity dány jen a pouze jezdcem, ne však přístrojem.

S PŘEVOZNÍKEM se budu i nadále seznamovat a budu Vás o radostech, ale i případných strastech při jeho využívání informovat.

Na závěr bych rád přiložil link na svůj příspěvek z dubna. Věřím, že se budete těšit na další novinky.

P.S. jsem strašně zvědav, jak mne budou lidé, kteří mne uvidí jet, oslovovat nyní. Myslím, že blázen zůstane, jen jsem zvědav, čím nahradí výraz "vysavač".

 

Autor: Michael Rada | čtvrtek 16.7.2015 7:00 | karma článku: 7,72 | přečteno: 405x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0