Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bull004@seznam.cz

18. 6. 2012 10:39
Kdo umí, ten umí.

Navázat se na elektronický portál, přes který dnes teče cca 100 miliard ročně a bez kterého VZP nemůže být, protože se vrátit ke staré komunikaci z očí do očí je nereálné, je velký majstrštik šibalů Cabrnocha, Šnajdra a Horáka. A zavře je někdo, nebo zabaví jim majetek? Pochybuji. Co mám informace, tak IZIP není jen tvůrcem elektronického portálu VZP, ale dokonce jej provozuje na svých serverech mimo VZP a má tak i kompletní přístup ke všem informacím, které přes něj tečou a jen je přepouští VZP. To znamená, že si klidně může udělat záložní databázi všeho, co pře něj chodí. Ale nenechme se mást. Stejně se podle modelu Sazka dělá vše pro to, aby VZP byla na prodej (kdo si taky myslí, že cena se má stlačit pod 7 miliard?) a na bílém koni přijel zachránce, který pak bude inkasovat pojistné a ze SVÉ pojišťovny si to bude přesouvat do SVÝCH zdravotnických zařízení a všichni se budeme mít dobře a jestli neumřeme (ale to asi umřeme) bude to tak na věky :-).

1 0
možnosti
HC

mkw

18. 6. 2012 10:31
Chapu vase rozhorceni pane kolego,

ale neukazuje to spis na to ze system IZIP zase nebyl takovy shit jak se o nem vyjadrovali mnozi i vasi kolegove? To ze portal stoji takove penize je dano tim ze to nejsou jenom webove stranky jak se ve sve naivite domnivate, webovy interface je pouze komunikacni vrstvou pro system, ktery je mnohem slozitejsi a komplexnejsi nez blogovaci system na idnesu. Zalezi jaka kriteria budou vypsana, ale pokud si verite ze se da takovy system udelat levneji tak si zalozte firmu prihlaste se do rizeni a nabidnete cenu, ja se domnivam ze to levneji pujde jen hodne tezko a pokud ano tak o jednotky procent.  Je naprosto mylna predstava ze by nekdo dokazal takovou vec spichnout doma pres noc v garazi, nicmene mozna by nebylo do veci, pokud IZIP tyto veci dodnes zajistoval tak je od IZIPu odkoupit pokud jsou tedy pozuitelne samostatne bez systemu IZIP. Pokud je soucasny portal naveseny na jadro IZIP nezbyva nic jineho nez bud portal i IZIPEm nebo novy portal.

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 6. 2012 10:49
Re: Chapu vase rozhorceni pane kolego,

Je to ještě horší.Protože "to pod tím" už je vlastní informační systém VZP, kde má důvěrné údaje jak o svých pacientech, tak lékařích, lékařských zařízeních, atd.. Tedy, nikoliv jen to co snad nějaký naivní lékař  zapsal do IZIPu,ale úplně všechno. Jestli k tomu VZP pustila cizí firmu vlastněnou jakousi zahraniční anonymní formou, tak to je v podstatě na prokurátora...

3 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 781x
Nevidomý politik za ČSSD. Mezi jeho oblasti patří zejména bezpečnost, informatika, egovernment a z pochopitelných důvodů také sociální politika. Je předsedou a členem několika orgánů s celorepublikovou působností, které se nejen těmito oblastmi zabývají.