Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

WIFI

23. 7. 2009 10:40
a hele

"Likviduje je tím, že výrobky černé ekonomiky jsou velmi levné, hluboko

pod cennou běžných cen, protože tyto výrobky nejsou zatíženy daňovými

odvody, a nejsou z větší části originálními výrobky."

Takže konečně nazýváme pravými jmény, čínský dovoz je černá ekonomika, má všechy autorem uvedené znaky

0 0
možnosti
C

Curious

19. 7. 2009 19:49
Likvidace cerne ekonomiky

Pokud by stat zrusil dane a veskerou regulaci podnikani nebyl by duvod pro existenci cerne ekonomiky. Vysledkem by byl rust ekonomicke aktivity a zivotni urovne lidi. Z toho vyplyva, ze tim, kdo poskozuje vasi/nasi zem a nas vsechny, nejsou asiate, ale statni aparat.

0 0
možnosti
C

cara7

19. 7. 2009 20:08
Re: Likvidace cerne ekonomiky

Ono to teď tady vypadá jako v Nepálu!Nevím,nevím jak by to dopadlo po vašem zrušení daní a regulaci podnikání!to by se tady tzv.podnikatele stříleli rovnou na ulici mezi sebou!:-)

0 0
možnosti
VH

Totedyne

19. 7. 2009 19:00
....

Mám námět pro autora na další článek. Doporučil bych spojit nadpisy z posledních článků např. do "Likvidace černé ekonomiky = smrtící úder české ekonomice". Článek by byl o tom, jak by boj proti černé ekonomice postihl živnostníky, drobné a střední podnikatele. Článek by radil lidem, aby si nebrali potvrzení za úhradu zboží, nebo služby, aby si raději vyjednali slevu za platbu bez papírů. :-)

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

19. 7. 2009 16:07
pokračování

ALE: kdyby náš stát změni přístup k lidem, kteří se snaží zajistit si živobytí vlastními silami, nastavil poněkud méně náročný daňový systém, zejména naučil úředníky pracovat tak, aby poplatníkům pomáhali a nebyli postrachem, tak by mnoho z nich rádo pracovalo v "bílé" ekonomice a možná bychom se divili, jak by výběr daní stoupl. Pokud ale jako živnostník odevzdám polovinu svého výdělku státu, tak raději pracuji na černo, nebo své příjmy nepřiznám.

0 0
možnosti
MV

Martin V

19. 7. 2009 18:47
Re: pokračování

Pro VásR^

Pro autoraRv Má tam spoustu chyb - třeba je chybná uvaha o množství zaměstnaných lidí, pokud neodvádím daně státu, mohu si dovolit dát více peněz zaměstnancům, popřípadě jich zaměstnat více. Autore, zjisti si něco o daňovém systému v ČR.

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

19. 7. 2009 16:01
Podle mých zkušeností musí černá ekonomika dosahovat

minimálně třetiny HDP. A nejde jen o Vietnamce. Jde např. o všechny řemeslníky, kteří udělají práci "bez papíru" jako melouch, jde o všechny nezaměstnané, kteří pracují na černo, jde o všechny ty "rádoby náklady" na reklamu, které jsou zdrojem peněz na úplatky atd., atd. Mám zkušenosti s jednou skupinou lidí, kteří se nebojí pracovat načerno, ale bojí se pracovat na živnostenský list a to z toho důvodu, že se bojí státu a jeho úředníků. Bojí se papírování, kontrol, pokut, a zejména vysokého zdanění a odvodů na soc. a zdrav. pojištění. Tak raději jsou na ÚP a pracují na černo. Záměrně neříkám oblast, které se to týká.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

19. 7. 2009 15:47
Kde jste vzal ty numera?

Stínová ekonomika tvoří v ČR cca 15% HDP. Černá ekonomika,kterou citujete,je ekonomika ,kterou postihuje tr.zákoník a jedná se o drogy, pašování, zločinnost,krádeže atd. a tvoří tedy cca 5 miliard ročně.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

19. 7. 2009 14:48
Jenom technický dotaz

"... byl dotázán na způsob nabití zboží,..." - máte na mysli zboží na akumulátory?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
nic