Hřib primátorem, a proč ne?

Tak známe nové kandidáty do Rady HMP. Všude slyším, že to bude hrůza a běs a podobné věci. Já bych se těch nových lidí trochu zastal. 

Určitě tam jsou výrazné osobnosti, určitě tam vidím i odborníky. Např. architekt Hlaváček je zcela nezpochybnitelnou autoritou v oboru územního rozvoje. Starosta Hlubuček z Lysolají je ostřílený politik, všichni kdo znají Lysolaje ví, jak o svoji městskou část pečuje a jak mu leží na srdci. Upravené zelené plochy, opravená škola, udržovaná zeleň atp. Hlubuček je srdcař, dalo by se říci. Znám ho z vyprávění členů dozorčí rady dopravního podniku.

Takže, sluší se dát šanci novému vedení. Dát 100 dnů hájení, nechť ukáží co umí.

Doufám, že budou slušní, že se nenakazí arogancí moci. Snad jim půjde o Prahu jako takovou. Snad se podaří rozhýbat výstavbu bytů, snad něco udělají s dopravou. Horší už to snad ani být nemůže.

Snad nepůjde o žádné výsadkáře, jak jsme nyní zažívali výsadky v Praze.

Chtěl bych, aby nová reprezentace brala na vědomí i práva opozice, aby neválcovala opozici, jak se stávalo často v minulosti. Klíčem k úspěchu Prahy je pouze to, že nové věci nebude za 4 roky bortit další koalice. Proto by měl být dán širší konsensus. Nic by se nemělo dělat úplně na sílu. To se nevyplácí, a někteří moravští výsadkáři to už asi ví či tuší.

No a přejme si, aby další mosty už nepadaly. Je smutné, že symbolem odcházející garnitury je spadlá lávka. Je to i trochu nespravedlivé, Krnáčová měla špatný mediální obraz, byla neobratná, neuměla jednat s lidmi, ale ne všechno, co dělala bylo špatné. I v její Radě byli slušní lidé.  Samozřejmě, že po zpovykaných Pražanech bylo rozhodnuto. Zvláště v posledním období bylo slyšet „Pavle vše odpuštěno, vrať se“. Jde o silný vzkaz, pevně věřím, že již nebude zaznívat.

Závěrem, Jirka Pospíšil nezklamal - místo řadového radního bude v Bruselu. Ale dalo se to čekat. Jan Čižinský ví co dělá - ví, že pro něj je Sedmička „rodná hrouda“ a že zde je mu nejlépe. Skauti mají velmi racionální uvažování. Ten chlapík je mazanej a myslím, že jeho budoucnost ještě přijde. A pokud jde o Zdeňka Hřiba, mistrně, takticky, chladnokrevně a téměř brutálně rozjel partii a ona mu vyšla. Takto „vyšachovat“ Pospu, to se málokomu zatím povedlo. Hříb, opravdu umí. To se musí uznat. Kam se na něj hrabe docent Svoboda, a že ten umí také.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Pulec | pátek 26.10.2018 16:32 | karma článku: 11,67 | přečteno: 534x