Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pacific

20. 2. 2009 16:38
Internet

Vseobecny prehled a posuzovani veci v sirsich souvislostech vyzaduje i urcite znalosti, ktere se bohuzel musime naucit. Nelze se spolehat pouze na internet, kde mnoho clanku i odbornych jsou balast. Vas priklad na zaklade matematiky plati i pro jine obory, tudiz obecne znalosti jsou nezbytne pro dalsi rust a spravne pochopeni veci pristich. Pouze na solidnich zakladech lze dale stavet. Ve vsech oborech bez rozdilu potrebujete trpelivost, pili, houzevnatost, vytrvalost a schopnost prekonavat prekazky.  Rozvoji techto vlastnosti napomaha  mimo jine i cviceni pameti, napriklad ve forme memorovani.  Vracim se zpet k matematice, kdy existuje pouze jediny zpusob jak se ji naucit a to je resit ulohy a to mnoho. Je to drsna realita, ale bohuzel pravdiva. Toto bych podtrhl citatem:

Co jsem slysel, zapomnel jsem. Co jsem videl, zapamatoval jsem si. Co jsem udelal, pochopil jsme. Confucius.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

20. 2. 2009 8:31
a Lenina jste viděl?

to vám chybí abyste mohl radit.

0 0
možnosti
A

aht4pha

20. 2. 2009 0:06
Perfekto. Jednoznačně karma.

R^

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

19. 2. 2009 23:35
učení

zajímavý článek. Podle mě by se měli studenti během let na střední škole a gymnáziu naučit myslet a udržet pozornost i při nudném výkladu po několik hodin. Také nenávidím učení se čehokoli nazpaměť , ale některé lidi to bavilo, dokonce to preferovali před vlastním myšlením. Místo aby problémy řešili, tak se raději postup řešení naučili.

A vysoká škola je to samé jen dotažené do extrémů. Ale asi záleží kde, a která.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik