Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Santa

15. 8. 2008 9:25
Al no tak...

Hned na začátku smíchat vazbu a zadržení. Příště se na to radši někoho zeptej Rv

0 0
možnosti
RR

rezjir

15. 8. 2008 7:49
"Kdo ovládá Čechy, ovládá Evropu."

Ten Bismark ale to řekl obsáhleji, že ano?

0 0
možnosti
M

markr

15. 8. 2008 6:02
Věcné

Díky, racionální úvahu vzdělaného člověka si vždy rád přečtu. Jen se opravdu obávám té nevídané kooperace napříč politickým spektrem.

Bohužel, až příliš často se ve Vaší úvaze vyskytuje zmínka o české politické nevyspělosti. Je mi jasné, že bez této zmínky to nepůjde. Tohle se prošvihlo počátkem 90. let a dnes není vůle dohánět morálku na úkor peněz. Tahle společnost je po 40 letech socialismu prostě vyhladovělá, tudíž není divu. Píše se mi to velmi těžko, ale lidé musí nejdřív trochu zbohatnout a nebýt Evropany druhé kategorie a pak teprve přijde politická puberta. A to prošvihnutí? Leccos by měli vysvětlit ti, kteří začali blábolit cosi o rozevírajících se nůžkách. Tak dostali šanci nedovzdělaní, draví, bezohlední a agresivní frikulíni + pár estébáků, co měli styky. Ti na politickou kulturu kašlou, proto netřeba se divit.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

14. 8. 2008 23:22
Mizerně argumentujete..

ani to nebudu komentovat. Taky proto,že tohle je výzva, která je zpracována velmi nudně a s politikou 21. století nemá nic společného, ačkoliv záměr je to velmi vítaný každým evolučním revolucionářem.;-D

0 0
možnosti
W

Wolf778

14. 8. 2008 22:49
Platové kolečko

Obávám se, že pokud jde o platy, jsou všichni ústavní činitelé schopni nevídané kooperace napříč politickým spektrem. Ideální by podle mě bylo složit jejich platy ze dvou částí. První část by byla jistý násobek průměrné čisté mzdy a druhá část by se odvíjela od bilance státního rozpočtu, z jehož případného přebytku by se vyplácela řekněme v řádu několika promile. V případě deficitu by se druhá část nevyplácela, případně ještě lépe, byla by z platu odečtena, až do jistého minima. Díky automatické "valorizaci" by byla tato otázka vyřešena jednou pro vždy a garantuji Vám, že do 2 let by byla ČR bez deficitu, který mi osobně vadí podstatně víc než vysoké poslanecké platy.

 

Jojo, to jsem se zase jednou zasnil... :-) Mimochodem, když už je řeč o zcela nových ústavách, doporučuji shlédnout tuto:

http://henryklahola.nazory.cz/Ma.htm

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik