Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BingoXX

14. 10. 2011 10:16
milý pane

pište o tom o čem něco víte a nebude psát nesmysly. 1 - doprava kamionů z Lovosic do Drážďan neskončila pro nezájem řidičů, ten byl naopak veliký, ale po otevření nového hraničního přechodu a koncem dotování této dopravy ze strany DB.Sám jsem tyto vlaky vozil, takže o tom něco vím. 2 - přeprava přes celé území musí být buď levnější a rychlejší, aby se firmě vyplatila, nebo musí být nařízena zákonem a tím pádem dotována.Drážní úředníci nemají s tímto problém co do činění, rozhodnutí je na státu. Jinak nákladní doprava je zásadně zisková, dotuje se jen doprava osobní.

0 0
možnosti

Martin z HK

14. 10. 2011 9:04
Úředníky není potřeba nutit

Jsme tranzitní země a naše dráhy neprosperují, to je síla. Je potřeba dráhy prodat do soukromého vlastnictví a bude rázem po problému.  Soukromník už se postará aby to fungovalo

1 0
možnosti

kaktusak

15. 10. 2011 1:01
Re: Úředníky není potřeba nutit

Chce to po státních železnicích požadovat, aby byly ziskové a půjde to. Stejně jako v případě ČEZu atd. Není třeba se hned zbavovat národního bohatství.

0 0
možnosti

hafusak2

14. 10. 2011 8:56
Chtělo by to obnovit ten předpis z 1. republiky,

že nákladní auta nesmějí převážet zboží dále nežli 40 km, nad tuto vzdálenost už je tu železnice - a bylo by vymalováno.:-)

0 0
možnosti

petrph

14. 10. 2011 7:49
a čas ?

Ten je taky pro dopravu podstatný. Neboli, řidič s kamionem přejede na Moravě hranici, sjede k nádraží, najede na vagón, průvodčí dá signál k odjezdů, tůt tůt a už se jede nikde se nestaví, než někde u Hřenska zase z toho vagonu sjede, a jede za hranice. Pak by to snad bylo na té časové úrovni jako kdyby to vzal přes dálnici (plus mínus, protože nákladní vlaky to určitě nefrčí jak mezinárodní rychlíky).

Cokoliv jiného, tedy že by třeba u hranic čekal půl dne než ten nákladní vlak vůbec pojede,(a než ho u Hřenska odbaví aby mohl odjet) nemá pro dopravce smysl.

0 0
možnosti

hurkajan

14. 10. 2011 2:14
nebojte

jestli nám železnici nerozkradou bude se tento nápad realizovat pro naprostou devastaci silnic a cest tak jak vypadají dnes jim už moc života nezbývá a opravy? to by muselo na ně zbýt z tunelářských ''nezbytností''...

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik