Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

14. 7. 2011 8:57
máte pravdu,

jenže, už i ta Fukušima byla dostatečně zabezpečená. I před hrůzostrašné záběry a komentáře, které naši investigativní novináři přinášeli, nakonec nevybuchla.Preventivně se evakuovalo pásmo 20 kilometrů kolem, reaktory se ochladily mořskou vodou, zbytek páry se vypustil do vzduchu nad moře,kde jí rozfoukal vítr...

Takže zbývá jenom ten nešťastný komunistický Černobyl. Jenže komunismus byl a je  nebezpečný lidstvu a celému světu sám o sobě, není nutno z toho vypichovat zrovna jeho jadernou elektrárnu.:-)

0 0
možnosti

fr-mottl

19. 7. 2011 17:15
Re: máte pravdu,

ti neni pravda, zase takova mala ucelova lez. 100 tisic lidi ztratilo obzivu a ten provozovatel te elektrarny je bankrot. Na odstupnem tem postizenym visi v lufte 4 miliardy dolaru a ty nikdo nechce dat.

Kdo rika ano JE by mel take rijkat ano tem fondum, ktere eventuelne budou zodpovedne za ty skody. Ve Fukusime mame prave ten prvni velky pojistny pripad a najednou to drhne v tom nadhernem systemu, kde se prece nic nestalo.

Jen pro informaci jakekoliv zemedelske vyrobky z okruhu 100 km od te elektrarny nikdo nekoupi.

0 0
možnosti

Zani

14. 7. 2011 7:33
Elektrárny na seno

Zakopat Temelín do skály, pokuď tak velká vůbec v Čechách je, by stálo asi tolik co ta elektrárna. Navrhuji alternativní řešení. Velké farmy s křečky. Oni rádi běhaj v kolečku, kažký by tedy poháněl malý generátorek. Krmili by se senem a bobky by se zpracovali na bioplyn, který by poháněl plynovou turbínu. Další výhodou by byl pokles nezaměstnanosti, neb by bylo potřeba mnoho lidí na údržbu. Co Vy na to ?

0 0
možnosti

tanker d

14. 7. 2011 1:04
kde přesně byste to rád stavěl?

http://seis.ig.cas.cz/quakemap/index.html

0 0
možnosti

Dr No

14. 7. 2011 0:41
Atomové elektrárny samy o sobě nejsou zdaleka tak nebezpečné

nebezpečná je profesionální zaslepenost lidí, kteří je budují a provozují. Když se denně zabývají touto technologií, přestávají myslet na to, co všechno může způsobit, když se vymkne kontrole. A právě z toho vznikají ty průšvihy.

Malá ilustrace - když se objevily první zprávy o havárii ve Fukušimě, tak v televizi prohlásila paní Drábová, že se nemůže nic stát, protože když se z reaktoru odpaří všechna chladící voda, štěpná reakce se sama zastaví. Ve skutečnosti se to ale nestalo, takže paní Drábová buď nevěděla o čem mluví, nebo vědomě lhala. Obojí přístup je dost alarmující u lidí, kteří mají co do činění se zařízením, jehož případná havárie by mohla učinit na pěkných pár desetiletí neobyvatelným podstatnou část území našeho státu ...

1 0
možnosti

Johan4

14. 7. 2011 8:59
Re: Atomové elektrárny samy o sobě nejsou zdaleka tak nebezpečné

Plácáte, štěpná reakce se samozřejmě zastavila.

0 0
možnosti

Martin V2

13. 7. 2011 23:07
Pár chybek

Takže k nebezpečí pro JE by přibyla možnost padání kamenných bloků, zaplavení spodní vodou nebo vrchní při průtržích mračen? Nebezpečí zemětřesení které by mohlo eletrárnu zavalit jste počítal? To byste v okamžiku závady nechal elektrárnu zasypanou?

1 0
možnosti

Amoniak II

13. 7. 2011 23:44
Re: Pár chybek

Někdo prošlapává cesty k budoucnosti, někdo hledá malicherné záminky proč to nejde. Stydíte se dostatečně?  :-P

0 0
možnosti

tenterhook_willow

13. 7. 2011 23:02
Ono to není tak jednoduché.

Umístění JE pod zem s sebou nese v případě havárie riziko zamoření podzemních vod. Eexploze může způsobit tektonickou aktivitu nebo zborcení okolního terénu. A propos -  mohl byste mi vysvětlit, jak se dá CELÁ JE umístit pod zem? Není mi to jasné.

0 0
možnosti

mam.kvalitni.nazory.2

13. 7. 2011 22:34
Ja sam jsem zastance atomu,

ale tohle je jen snuska blabolu, navic s desnou grafickou a pravopisni upravou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik