Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr66

30. 11. 2007 13:43
je to jinak

Troufnu si tvrdit že 90% těchto aut je kupováno na protažení účetnictvím - veškeré náklady auta jdou do nákladů firmy nebo podnikatele - takže konfrontovat tyto počty s průměrnou mzdou jo dost zavádějící ,protože provoz těchto aut vůbec neřeší mzdy nebo platy o kterých je řeč . To je plat který ale jenom OPRAVDU slouží na jídlo ,pár hadříků a náklady bydlení - snad si ještě někdo nemyslí že si někdo pořizuje takové hračky - auta , tenisové kurty, motorky ,lodě  mzdu či plat.....     

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

1. 12. 2007 1:06
Re: je to jinak

Ale o to mi přece šlo! Co je to vr dkutečnosti protahování účetnictvím? To znamená poskytování nepeněžní odměny! Já bych jen chtěl, aby si lidi uvědomili, že skutečná výše příjmů v ČR je úplně někde jinde. Jen do toho musíme započítet vše.

0 0
možnosti
AH

nyny.

29. 11. 2007 14:45
no já bohužel poznám jenom trabanta

Takže do vaší vysoce specializované a kvalifikované debaty se jaksi nehodím, ale zaujal mne jeen článeček, že pro Indii se vyrábějí autí na stlačený vzduch. hele, mně by se na nákupy takové autí strašně líbilo (hádám, že na rozdíl od Indie by u nás stálo milion).hihi Jinak tedy opravdu neuchápu, jak někdo může dát za kupu "železa" ze které ze vteřiny na vteřinu může být kupa šrotu takový majlant. To přeci není briliantík hihi a jak známo brilianty jsou věčné ;-D

0 0
možnosti

Martin Jirousek

30. 11. 2007 1:28
Re: no já bohužel poznám jenom trabanta

No jestli jsi v "aute" nebo v "auti" poznas prave ve chvili, kdy se auto jen pomacka (a lidi vevnitr trochu potlucou) a z auti je hromada srotu prolozena utrzenou hlavou a koncetinami. :-)

0 0
možnosti

Kolombo

29. 11. 2007 8:01
Kdybych chtěl počítat

stejně /jako že se mi nechce protože jsem línej / tak by mi vyšly měsíční náklady na Octavii taky minimálně 10 000 Kč. Kde na to ti lidi berou, když 2/3 z nich mají podprůměrnou mzdu a šéfové ČSSD a odborů dokonce tvrdí, že mnozí hladoví a jejich děti mrznou! Auto má v ČR prakticky každej.

0 0
možnosti

pavel

29. 11. 2007 8:56
Re: Kdybych chtěl počítat

a to je právě ten průser :-)

0 0
možnosti

Fruko

29. 11. 2007 7:20
Slušný článek

Leoš sice absolvoval přednášku z pravděpodobnosti a statistiky, o realitě však vzhledem ke svým nulovým životním zkušenostem neví zhola nic ;-D

Naleštěná kraksna za milion a víc je uměle vytvořenou lidskou pseudopotřebou, které je rozhodně výhodnější se vzdát, než podřídit svůj život vlastnění takových či podobných kraksen;-)

0 0
možnosti

Kolombo

29. 11. 2007 8:09
Re: Slušný článek

Taky si myslím, že kupování takovejch aut je vyhazováním peněz a pokud by jeden musel opravdu dřít aby na to měl, byl by pěknej vůl. Kdy by takové auto potom používal? Jsou ale i tací, kterým vyšel podnikatelský záměr, špičkoví dobře vydělávající odborníci, kteří si mohou koupit hračku nebo prachy strčit do banky a zanechat potomkům. Projíst je nestačí a stejně většinu času věnují práci. Kdyby si lidi tyhle ptákoviny nekupovali, kdo by platil vývoj a technický pokrok? První LCD monitory taky stály majlant a kdyby si všichni řekli "Pche, tohle si koupím až to bude za desetinu", tak by LCD nejen nikdy nebyly levnější, ony by nebyly vůbec. Stejně by to dopadlo i s auty. Všechny dnes běžné bezpečnostní prvky byly nejprv v luxusních a drahých autech.

0 0
možnosti

Leoš

28. 11. 2007 23:44
průměř?

Přál bych panu Pučelíkovi, aby absolvoval přednášku ze pravděpodobnosti a statistiky na které nám pan profesor v první hodině vysvětlil, že většina lidí má nadprůměrný počet nohou. V tu chvíli by přestal naprosto neadekvátním způsobem manipulovat s pojmem "průměrná mzda", správně by pochopil jaký je rozdíl mezi pojmy "průměr" a "medián" a byli bychom ušetřeni naprosto nesmyslného článku.

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

29. 11. 2007 7:29
Re: průměř?

Pane Leoši, já chápu rozdíl, mezi průměrem a mediánem. Zároveň si ale uvědomuji, jak účelově působí zkreslení reality pojmem průměrná mzda v okamžiku, když do ní nezahrnete nepeněžní benefity zaměstnanců a většinu podnikatelské sféry.

0 0
možnosti

plech

28. 11. 2007 23:40
23 000

podělanejch osobních aut za 1,5 milionu Kč jezdících v ČR vám připadá hodně? Není to spíš málo?

0 0
možnosti

Peters

28. 11. 2007 23:20
Trochu mimo

Dejme tomu, že budeme souhlasit s výčtem nákladů, ale autorovi by se mělo dovysvětlit, že velká většina těchto aut jsou auta firemní....a velkých firem je tu celkem dost. O zbytek se postarají lidé, kteří si to prostě můžou dovolit.

To že někdo jezdí takovým autem by nemělo udivit, ale spíš motivovat, co mám dělat pro to, abych jím mohl jezdit taky (doporučuju přemýšlet legálními směry). Panu autorovi asi nezbyde nic jiného než si měsíčně vydělat 60 a více tisíc:-)

0 0
možnosti

Petr

29. 11. 2007 1:10
Re: Trochu mimo

Přesně tak, autor článku argumentuje v ČR tak oblíbenou průměrnou mzdou, ale neuvědomuje si, že existuje i skupina lidí, kteří podnikají (ne, skutečně nemusí nutně zároveň krást).

Ti si od uvedených kupních cen obvykle ještě odečtou DPH a auto včetně servisních zásahů dají do nákladů - mohou si tak vybrat, zda platit nižší daně a mít lepší (dražší a reprezentativnější) auto, nebo platit vyšší daně a spokojit se s autem nižším.

Všem zaměstnancům, kteří se neustále podivují nad tím, že 2/3 zaměstnanců nedosáhne na průměrnou mzdu, doporučuji, aby začali podnikat - stačí, když najdou pro své výrobky či služby  dostatečné množství zákazníků .....;-)

0 0
možnosti

Jarek

28. 11. 2007 23:18
Co tedy nehraje...

Aut je udajně jen 23 tisíc, nejméně polovina v majetku firem, ministrů, prezidentů, politiků, bank, agentů BIS... Ale řekněme, že soukromníci jich mají 12 tisíc...

4 milióny pracujících řekněme 1/4 z nich s nadprůměrným platem pres 21 tisíc.

Tedy milión pracujících má pres 21 táců a z nich asi 12 tisíc má v držení takové auto.  Tedy 1,2 % z nadprůměrně vydělávajících lidí.

Co vám na tom snesedí? :-) ;-)

0 0
možnosti

Jarek

28. 11. 2007 23:26
Re: Co tedy nehraje...

:-)Přesněji řečeno z nadpůměrně vydělávajících lidí je 1.2% "vysoce nadprůměrně" vydělávajácích lidí. Umělci, herci, sportovci, manageri, makléři, rentiéři, restituenti, rektoři, děkani, poslanci, ředitelé....

A skoro pan Čunek... Ten za pět let s ženou na mateřské a se čtyčmi dětmi naspořil něco přes milión...

0 0
možnosti

Martin Jirousek

28. 11. 2007 23:09
Jen jste zhruba

Vyčíslil počet horních 10.000 :-) Někteří mají vozy dražší a někteří potřebují 3 a více vozů. Průměrný občan (spíš rodina) má buď ojetinu, nebo na leasing Fabku nebo Oktavku či něco v této kategorii. Jen ať s těmi dražšími vozy jezdí slušně a nenarážejí s nimi do těch horších aut, ta nemají tolik bezpečnostních prvků. No a ostatním musí stačit ojetý Favorit nebo i Š120. To nezměníte a je to tak v pořádku. R^

0 0
možnosti