Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper2

19. 11. 2008 21:20
Jste hlupý !

Pletete si dokonce konservatismus s liberalismem. Klasický konservatismus (ne US židovští "neocons", kteří byli dřive marxisty) byl a je vždy etatistický.

De Gaullova Francie, Adenauerovo Německo, Francovo, resp Salazarovo Španělsko a Porugalsko. křestanskolidová vláda v Dánsku, lidovci v Rakousku, Španělsku, a co teprve Blocherovi lidovci ve Švýcarsku.

V Bavorsku s jeho křestanskosociální vládou trvající (nepřetržitě !) 60 let byste podle všeho vůbec nemohl dýchat...R^;-D

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

20. 11. 2008 0:03
Re: Jste hlupý !

Za výbornou poznámku k charakteru konzervatismu a tomu, že pravice nerovná se "liberalismus" (jak dnes mnoho lidé nesmyslně soudí) a že konzervatismus není jenom nějaký "mod do liberalismu"R^

Za zbytečné napadení autora skvělého a od podlahy psaného článku Rv. Vzhledem k tomu, že autor zná politické filosofy stojící za zmíněnými ideologiemi, je myslím nespravedlivé jej napadat, leda snad mírně vytknout, že informaci nemá explicitně v článku.

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

19. 11. 2008 20:34
první rozumný článek

Gratuluji.R^

0 0
možnosti
S

Semper2

19. 11. 2008 21:23
Re: první rozumný článek

Bodejd´ bys soudruhovi nepogratuloval, plode nahnilý.;-D

Arriba !XVX

0 0
možnosti
JN

honzajaka

19. 11. 2008 19:12
stačí

se podívat na stránky občanského institutu a člověk by puknul smíchem jací že jsou to tam výzkumníci.

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

19. 11. 2008 17:05
Pan Joch je jistě poněkud omezený

to už se tak konservativcům stává. Držet se falešných jistot a zaštiťovat se přitom bájnou ideální minulostí je velmi pohodlné. Není to křesťanské, mimochodem, Na druhou stranu Vaše víra v rozum člověka stejně nepatřičná. Lidé jsou skutečně zkažení a většina jich je ještě velice hloupá. Představa, že optimální stav nastane, když budou ve všem ponecháni svým rozhodnutím, je hrozná. Tak jako jsou třeba předpisy týkající se provozu na silnicích, protože jinak by to byla úplná džungle, tak je to stejně v jiných oblastech života. Nerozveditelné manželství je samozřejmě blbost. Stát se podle mě vůbec moc nemá plést do vztahů lidí. Když někdo splní podmínky pro uzavření manželství, má to mít stejné důsledky, ať je to muž a žena nebo dva muži. To stát nemá arbitrovat. Ale to současně neznamená, že stát nemá regulovat nic. Anarchie je stejně špatná jako totalita.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

19. 11. 2008 18:36
Re: Pan Joch je jistě poněkud omezený

Paklize je vetsina lidi zkazenych, tak to poslední, co to vyresi, je demokracie, kde ta zkazena vetsina vybira politiky.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

19. 11. 2008 16:53
S panem Jochem jsem nesouhlasil

chápu jeho dobrý motiv, trvalé manželství, nelze ale omezit lidskou svobodu, byť vlastním rozhodnutím.

Odkud ale fouká vítr? Pana Jocha nemáte rád, protože - se hlásí ke křesťanství, a ne tomu levicově orientovaném (tj. infiltrované ideologie, ale žádné křesťanství). Nechválí homosexuály, čímž se Vás velice dotkl. Ten pamflet na toto homo téma, to je snůžka urážek nejtvrdšího kalibru, jak vůči Jochovi, tak i vůči prezidentovi cizí země, vůči církvi. Ukazuje to toleranci homosexuálů v praxi. Řeči o toleranci - ovšem tím je tolerance pro ně. Jiný názor, křesťanství - tak to jsou fašisté, homofobové atd.

Takže Jocha nemusím, ale jeho katolicismus je pro mě přijatelnější, než Vaše homosexuální nesnášenlivost nejtvrdšího kalibru. Joch má pravdu, pravicové je pro morálku - všude ve světě, v Čechách možná ne, ale to si někdo "pravici" ušil na sebe, realita je jiná.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

19. 11. 2008 16:57
Re: S panem Jochem jsem nesouhlasil

V morálce uvolnění - podpora potratů, promiskuity, homosexuality - to jsou znaky levicového. Podporují to socialisté, komunisti, zelení. Nejen u nás, ale všude po celém svět. Pravicoví jsou pro svobodu, ovšem bez určitých výstřelků.

Takže jako homo radši chvalte Paroubka a komunisty, ti vám prosadili zákony, za ktkeré se můžeme leda stydět. Ještě láska k Moskvě, místo radaru ruské rakety a ruské tanky. To bude teprv svoboda.

Ovšem ti homo vědí, že svoboda je v zemích konzervativních. TAkže co můžou v Americe, to by v Rusku nemohli. Takže mají docela rozpor, dilema.

0 0
možnosti
K

Kachnicka21

19. 11. 2008 16:36
karmaaaa

Super, super, krásně jste to napsal. Přiznám se, že kdykoliv na mě přijde někdo s jedinou správnou pravdou (která je pochopitelně ta jeho), dostávám osypky. Vy jste mé pocity přesně pojmenoval.

0 0
možnosti
PN

petrnew

19. 11. 2008 16:29
Poručík Dub

No, je-li pan Joch Michalem Davidem českého konzervativního myšlení, pak Vy jste zcela jistě poručíkem Dubem tohoto blogu. :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.