Máma Luxová, černokněžník Halík a Paroubkova stolice

O iracionální antiklausovské zaslepenosti jsem nejen já už mnohokrát psal. Další perly na tomto poli bohatě oraném vyplodili zajímavě a velmi příznačně také paní Luxová, vdova po někdejším lidoveckém předsedovi, a páter Halík. Začněme s paní Luxovou (nenechte si uniknout její podobenku, kde je mámino kukuč doplněno a podepřeno ukazováčkem - nevzpomínáte si na to odněkud??).

Ta na webu KDU projevila péči, aby nebyl zvolen Klaus, ale raději pan Švejnar, který narozdíl od Klause podporuje euthanázii, svazky homosexuálních párů a určitě církev katolická nemá v jeho hlavě vyhrazeno žádné zvláštní místo. Berme to čistě pragmaticky, nehodnoťme předcházející body ani kladně, ani záporně. Představme si, že jsme konzervativními křesťanskými politiky. Máte někdo pocit, že Švejnar je kandidát, pro kterého lze zvednout ruku? Já ten pocit rozhodně nemám.

A úplnou korunu tomu paní Luxová nasazuje tím, že se ještě dovolává toho, že Švejnara podpořil Pithart – tj. starý bolševik, který v době, kdy křesťané byli tvrdě a brutálně pronásledováni komunisty, bezohledně budoval svoji kariéru. Paní Luxová, vaše nekřesťansky zaslepená nenávist vůči Klausovi je opravdu na pováženou!!

Páter černokněžník Halík, to je další příklad sám pro sebe. Jeho před chorobným iracionalizmem a nenávistí nezachránilo ani akademické vzdělání, které zahrnuje i letitou praxi psychoterapeuta, ani jeho kněžské povolání. Ale proč bychom měli být překvapeni, je v tomto velmi, ale velmi konzistentní – pamatujete si ještě třeba na Impulz 99?? Dost o tom pochybuji, ale jistě se najdou i tací, co si ještě starší věci vybaví.

O panu Halíkovi nicméně platí to samé, co o paní Luxové – bez ohledu na rozum, bez ohledu na cokoli prostě podpoří kohokoli, jen aby to nebyl Klaus. Ať je to starý bolševik, nebo americký liberál (tj. sociální demokrat proti němu hadr, jak několikrát vyzvihl i Paroubek) – obojí by jim mělo být na hony vzdáleno a za dané situace, kdy Klaus stojí proti tomu či onomu, by ho měli oni první tlačit na Hrad co jim síly stačí. Že se tak neděje, je jen potvrzením buď jejich intelektuální nedostatečnosti nebo jejich chorobné nenávisti nebo ještě hůře obojího zároveň. Každopádně se zdá, že hodnoty, které údajně reprezentují a vyznávají, jsou pro ně něčím jen málo významným. Jsou to takové hodnoty - nehodnoty. Když jsou uplatňovány, dobrý, ale když je v mých očích přebijí osobní animozity a nejpřízemnější pozemské starosti, taky se kvůli tomu věšet nebudeme, že? Halt - co je bez chvění, není pevné a vzdáleným je třeba být nablízku...

Nebo že by jim všem šlo o to, aby Paroubek udržel předsednickou stolici aspoň do podzimku?? Fuj, takovej rozvedenej husita!! To, že by měl někdo z KDU volit Švejnara, je asi tak stejně normální, jako kdyby někdo z ODS volil Jičínského.

Moje články se s mým svolením objevují i na eportal.cz.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Prokop | úterý 22.1.2008 10:21 | karma článku: 31,02 | přečteno: 3152x
  • Další články autora