Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Erciyes

5. 5. 2008 16:08
karmík

Nechci se vyjadřovat k blafům bloggera, ale jen malá poznámečka... U tohohle magora (Prokop) ja zajímavá jedna věc. Pokud zvrací na téma Paroubek nebo socani, jsou karmy jeho článků vysoké, protože lidé jeho nenávistné plivance oceňují. Jakmile ale napíše článek na jiné téma, karma nám nezadržitělně klesá k nule. I to o něčem vypovídá... :-)

0 0
možnosti
KK

Santa1

3. 5. 2008 9:41
Hmm, druhá zima bez kouska sněhu, ale ochlazuje se

Jak konkrétně se projeví klimatické změny v UK je celkem irelevantní, u nás jde o jasné oteplení, to angažovanými žvásty jak z rudého práva nezakryjete. Biopaliva v globálním měřítku jsou hovadina, lokálně efektivní být mohou. V ostatních případech snaha o snížení emisí CO2 vede ke snížení spotřeby fosilních paliv, což bude časem stejně nezbytné kvůli jejich nedostatku.

0 0
možnosti
JM

Hucul

3. 5. 2008 7:54
Z jakeho souboru dat vychazeji oteplovaci:

PRed sto lety byly prumerne teploty nizsi nez dnes, trend je stoupajici. Tim padem muzeme z tohoto pidivzorku rici, ze se planeta otepluje. Bez jakychkoli podkladu, zda jde o lokalni maximum nebo globalni maximum teplot na planete, ktere jsme byli schopni sledovat po zatim velmi omezeny cas na omezenem miste. Bez dukazu z toho obvinime lidstvo, pro sichr. Ze boom lidstva nastal na konci doby ledove a tak se oteplovani dalo cekat stejne, to nerekneme. Co na tom, z Gronsko bylo ve stredoveku opravdy zelene a zili na nem vikingske kmeny, chovajici kravy i kone, co na tom, ze jednoho dne zmizeli, protoze uz ten mraz nedokazali vydrzet? Dnes se na Gronsko ukazuje a tvrdi se, ze taje. Ackoli za posledni dva roky se zdvojnasobila prumerna tloustka ledu kolem pobrezi.

To je ale uplne jina otazka nez to, ze si zasirame ovzdusi, ktere musime dychat. Jsem pro auta na ethanol, ten jde vyrobit proste z cehokoli, narozdil od biopaliv na bazi repkoveho oleje. A jak to nastve Araby! :o)

0 0
možnosti
MK

weneto

2. 5. 2008 18:17
No předpověď na zítra srovnávat

Zajímavé - jinak kdybych se rozhodl že na světě nebudu věřit nikomu krom vlastních očí a Václava Klause ( který má samozřejmě větší pravdu než celé vědecké odvětví - které neříká nic tak strašného kro neničte planetu ) - tak mám vážný problém neb i přinejlepší vůli si nemohu nevšimnhout že tam kde jsem před 15 lety lyžoval na ledovci dnes lyžuji po trávě - a to fotkám ukazující arktidu nevěřím vědci je určitě zfalšovali

0 0
možnosti
VH-VM

Velká hlava - více multikulturní

2. 5. 2008 21:35
Re: No předpověď na zítra srovnávat

máš špatnej nick, správně by si se měl jmenovat vemeno(Y);-D

0 0
možnosti
NB

j@ck

2. 5. 2008 14:53
-

bla bla bla kravinu bla bla bla drzost bla bla bla zelene spiknuti bla bla bla pitomeckove a grazlikove bla bla bla Klaus je nejlepsi. Neco noveho nemate?

------

Pro ty, co by si chteli precist skutecny clanek, link je zde

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7376301.stm

http://www.nature.com/nature/journal/v453/n7191/pdf/nature06921.pdf Jak je videt, tak autor je demagog par excellence, staci se podivat na ty dva ruzne nadpisy. Osobne pochybuju, ze ten clanek vubec cetl a pochopil a ze vi co je to klimaticky model a jak se lisi od meteorologie a co je to AMO - Atlantic Multidecadal Oscillation.

0 0
možnosti
RA

romsky aktivista

2. 5. 2008 15:29
Re: -

Tak uz sis ulevil Honziku a ted zpatky umyvat rite nemeckym soudruhum a soudruzkam! ;-D

0 0
možnosti
DH

chenile

2. 5. 2008 14:45
...

Od roku 1957, kdy byl jako první vypuštěn ruský Sputnik, nahromadilo

se kolem planety 10 000krát více úlomků a trosek než kolik zde bylo

přirozeného odpadu. Dnes jsou zde odhozené části raket, vysloužilé

mrtvé satelity i odpad z vesmírných toalet a vše krouží nebezpečnou

rychlostí.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

2. 5. 2008 15:30
Re: ...

Tak si vezměte stavební helmu, aby Vás něco neuhodilo. Já nechci tvrdit, že to je dobře, když tam necháváme bordel. Jen by mě zajímalo, jak negativně může ovlivnit životní prostředí na planetě Zemi objekt, který létá vysoko nad horní hranicí atmosféry.

0 0
možnosti
DH

chenile

2. 5. 2008 14:17
predpoved pocasi je trochu neco jineho

co se tyce ochlazovani a oteplovani... tak to nema s predpovedi pocasi nic spolecneho... za oteplovani si muzem z velke casti sami... a co se tyce ochlazovani.. tam hraje roli to ze se vraci doba ledova... toto predurcit neni az tak tezke (ale samosebou plus minu desetitisice let) nebot nase planeta prochazi urcitymi obdobimi, ktere se kazdych (nevim presne kolik) x let porad opakuje... tudis momentalne spejeme k dobe ledove a zaroven diky nam se planeta otepluje... asi tak to autor myslel... kam to speje si domyslete sami..

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

2. 5. 2008 14:21
Re: predpoved pocasi je trochu neco jineho

"za oteplování si můžem z velké části sami"?! Čím to oteplování proboha způsobujeme?

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

2. 5. 2008 14:12
Jste si

dovolil dost-))))Globální oteplování si rozvracet nenecháme...ani přírodou...-)))))))))))))));-D

0 0
možnosti
RB

erben3

2. 5. 2008 14:11
.

Přesně tak. Karma. Jo - a Brontosauři nečistí potoky pouze proto, že při jejich čištění nejsou moc vidět na veřejnosti a taky z toho nekápne žádný kapitálek od mezinárodních ekoteroristických organizací. Toť můj skromný názor. Hezký víkend :-)

0 0
možnosti
ML

m. l.

2. 5. 2008 14:10
Špatná idea

Ten Ind by to stejně nikdy nepochopil. Hlupákovi nikdy, NIKDY nevysvětlíte, že je hlupák a že by se měl přestat cpát do funkce na kterou nestačí. Hlupáka musíte od koryta odstavit násilím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.