Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Dale Cooper

26. 6. 2009 15:36
Zcestné řešení

Majetek kandidátů není v žádném případě vhodné měřítko. Myslím, že právě mezi těmi majetnými je mnohem větší podíl tzv. bezskrupulózních individualistů s ostrými lokty, než dejme tomu v běžné střední třídě.

Nevím v jakém žijete prostředí, ale trochu opomíjíte různost motivací lidí.

Vím, že v dnešní mamonářské době se to nezdá, ale existují i lidé, kteří mají jiný smysl života či životní styl, než se jen pachtit za ziskem... Divil byste se kolik jich je. Mnozí pak berou takové místo jako své poslání nebo příležitost k podílení se na pozitivních změnách. V bulváru se o nich ovšem opravdu nedočtete...

Problém samozřejmě je, že takoví lidé často nemají ty správné známosti a vazby, které vznikaly v chaosu první poloviny devadesátých let či ještě dříve, nebo nepůsobí dle dnešních měřítek dostatečně "schopně" (všehoschopně) a "úspěšně"...

0 0
možnosti
K

kenev

26. 6. 2009 14:52
Proč by měl sedět?

Mu se lepši sedí na úřadě a leží na betli, ve státu hrazeném apartmánu.

Ve vazbě? Tam si sice může sednout, ale s ležením je to horší. Až po věčerce a ještě k tomu na jemu nedůstojné betli.

O rozdílu v kapesném není třeba diskutovat.

Tak proč by si měl užívat vazby? Vazební nevýhody jsou zcela zřetelné!!;-D;-)

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

26. 6. 2009 14:42
volit jen lidi s majetkem?

Přesvědčení, že volením lidí s majetkem zabráníte korupci a defraudaci je naprosto mylné. S jídlem roste chuť a se zvyšujícími se životními standardy rostou náklady. 

Korupci lze zabránit pouze kvalitní legislativou, efektivní výkonnou mocí, nezávislými soudy, nezávislým tiskem a důsledným nevolením těch, co se už jednou nechali zkorumpovat.

0 0
možnosti
JK

pepr22

26. 6. 2009 14:22
no jo, ale

docela nesouhlasím s tím materiálním zabezpečením jako zárukou. s velkým majetkem se hrajou monopoly taky zajímavě, třeba. chudej si myslí, že bohatej přece nebude krást, když už má dost, ale prostě to tak není.

0 0
možnosti

vodní želva

26. 6. 2009 14:21
Pane Prokope,

chápu, že Vás to lidsky štve, ale ono to vypadá, že mu snad všechny ty jeho prebendy schválila Sněmovna. Na to abyste někoho dal na vazbu, tak byste nejprve musel popsat jakého trestného činu se dopustil. Já to popsat neumím. No a pak tam v závěru máte chybu v té výzvě k nevolení takových lidí. Předseda NKÚ není volený politik, ale jmenovaný úředník.

0 0
možnosti
T

tromi

26. 6. 2009 14:18
jak to?

protože žijeme v bezprávním státě, kde ods zlodějiny legalizovala

0 0
možnosti