Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SC

Pikot

19. 4. 2008 11:24
Ona má teď jiné jméno?

Když může být komunistická Kateřina vzorem pro zelené, proč ne!

0 0
možnosti
K

klauzkomik

19. 4. 2008 10:08
v tého zemi ano

většina diskutujících vůbec nepochopila co tím chtěl básník říci,plně se ztotožňuji s autorem a nechápu osuzující hlasy,když může být Čunek místopředseda vlády,tak už vůbec nechápu,proč by Škrlová nemohla být ministryní;-D

0 0
možnosti
T

TurboFrank

19. 4. 2008 3:37
Nadpis hoden autora.

0 0
možnosti

Ex-treme

19. 4. 2008 2:54
nečtu článek

jen chci říct že podle názvu to musí být strašná blbost

0 0
možnosti
ZM

Zdrť Mrmlmný

19. 4. 2008 0:30
.

Pozitivní diskriminace žen je hustej blábol. Stejně jako nadpis tohoto blogu. Ale ten je spíš pitomej. Blbej. Ubohej. Primitivní. (Y)

0 0
možnosti
MN

lunak

18. 4. 2008 18:03
Mnoho povyku pro nic.

Pozitivní diskriminace obvykle bývá velice užitečná tam, kde docházelo dlouhodobě k utlačování nějaké menšiny. V případě žen jde dokonce o většinu společnosti, takže uplatňovat pozitivní diskriminaci vůči nim je jen výrazem omluvy za staletí jejich ponižování v roli pánských posluhovaček.

Nevím, zda je Barbora Škrlová natolik schopná, aby zvládla stejnou úlohu, jako španělská ministryně obrany, ale v každém případě si nezaslouží po všem, co prožila, být neustále v médiích denuncianována nějakými nezodpovědnými pisálky!

0 0
možnosti
NN

natelius

19. 4. 2008 1:24
Re: Mnoho povyku pro nic.

Takovouhle kravinu může napsat jenom zhýčkaný chlapeček ze skleníku. V minulých stoletích většina mužů dřela jako koně, rozhodně to nebylo tak, že by si muži doma lenošily a ženské je obskakovaly. Jakž takž bych to chápal u černochů, kteří byli skutečně v Americe kdysi diskriminovaní. Ale i tam je to dost pochybné opatření - staré křivdy to napravit nemůže a snižuje to úroveň absolventů amerických škol a na ty skutečně nadané černochy to vrhá stín podezření, že vystudovali díky protekci.

0 0
možnosti
SR

SimRo

18. 4. 2008 12:23
Souhlasím

s tím, že pozitivní diskriminace v tomto smyslu je nevhodná. Ale nemohu s Vámi souhlasit v tom, že žena, ať už s rodinou nebo bez ní, nevím, proč uvádíte, že by se chtěla zrovna vzdávat rodiny, má v současné době stejné šance. Jste muž, nemůžete vědět, jak často se na Vás někdo dívá jako na slepici k vařečce a někdy se můžete třeba rozkrájet, mít lepší výsledky, vyšší vzdělání, ale pánové si vyberou pána. Hotovo. Nahlas Vám to nikdo neřekne, to mají jiné objektivní důvody a příčiny. Sama jsem už několikrát narazila, bohužel. Ženy mnohdy makají mnohem více, platy mají nižší. Ty, které jsou ve vysoké politice Vám to nepřiznají, ale musely dřít víc než ti chlapi, jež tam s nimi sedí. Neříkám, že je to tak pořád, ale ve většině případů ano.

Ale kvóty v politice? To by se tam opravdu mohly dostat ty slepice k vařečce. Jenže chlapi na jejich úrovni tam jsou a někteří docela úspěšně drží své posty zuby nehty, takže zase nerovnost.

Je to hodně i o povaze lidí (mužů) a ješitnosti, nemyslíte?

0 0
možnosti
M2

Macho 2

18. 4. 2008 12:47
Re: Souhlasím

Tak madam, to jsem nepochopil. Nadpis souhlasím a text naprostý nesouhlas. A to že ženy museli dřít na úspěch víc než muži asi nebude milé děvče pravdou. Znám úspěšné ženy a makají stejně. Muži mají pro kariéru jednu výhodu.Nerodí děti.Takže pokud nezblbnou nemusí vypadnou z role ani na chvíli.Žena bohužel vypadne z role min. na rok po porodu. Tedy pokud je to opravdu matka. Muž totiž neumí kojit.Ano v tomhle jsou ženy z nevýhodněny.A vést několik jednání denně, s miminem přisátym na prsu, to opravdu dost dobře nejde. A ti, co to chtějí dělat, tak škodí tomu jednání, sobě, ale hlavně tomu miminu.Proto je v klíčových funkcích méně žen než mužů. Ale prosím,ženy které nechtějí mít děti,nebo je mají již velké nechť tam jsou. Ale né na základě kvót, ale na základě schopností. A jsou i velice schopné ženy.Jenže z výše uvedených důvodů jich v klíčových postech bude logicky míň než mužů. Značné procente i těch velmi schopných deti chce.Jednu takovou mám doma.Mám štěstí.

0 0
možnosti
MH

Helena1

18. 4. 2008 12:11
Bude Barbora Škrlová ministryní obrany?

Nebude - neumí zpívat.

0 0
možnosti