Blbá Káťa a my ostatní jako Škubánkové

Nedávno zelená poslankyně Jacques v talkshow Jana Krause nezpochybnitelným způsobem ukázala, že jako vedoucí představitelka strany ví méně než pšouk o zelených technologiích. Ví toho tak málo, že nepoučený laik, který nikdy nebyl před TV kamerami, by toho vykoktal víc. Kdyby se nejednalo o věc v jádru vážnější, člověk by ji zrovna radostí zulíbal, jak v pátečním prime timu předvedla nejširší veřejnosti, kterak že se to má se zelenou. Přispěla k pohřbu své strany zaživa, který oslaví hýkající Uhl s Beránkem tancem svatého Víta na jejich hrobě.

Heavy metal!!google

Je třeba dalších důkazů, aby si i ostatní všimli toho, že zelená je využívána jen jako nástroj politického, potažmo lobbystického marketingu a že nejde o nějakou přírodu (samozřejmě s výjimkami potvrzujícími pravidlo)? Já si to nemyslím. Je samozřejmě dobré rozumně recyklovat a neplýtvat (což také sám dlouhé roky činím), ale nevidím jeden jediný důvod k tomu, abychom někomu na základě toho, že se prohlásí za zeleného, platili kupř. trojnásobné garantované výkupní ceny za energii z větrníku nebo z nějakého slunečního kolektoru. To je jen zcela umělé a zcela zbytečné vytváření příležitostí k tomu, aby si někdo nakradl. Efektivní a dobré věci se v tomto oboru prosadí samy.

Další mé blogy k zelenému:

Kocáb - Tatrman, Chvastoun nebo Snaživec?

Jak si zelená lištička honila ocásek

Nasekat reaktorů, co to jde!!

Globální oteplování se maskuje ochlazováním!!

Vystoupení Káti, co má voliče toliko za Škubánky (nemyslím na to jídlo, ale na slovo škubat, resp. oškubat), mi připomnělo moje cesty autobusem z Budapešti do Prahy. Jedete-li po dálnici z Budapešti, pak vás pár desítek kilometrů po opuštění uherského hlavního města poblíž města Tatabánya upoutá pohled na pěknou řádku větrníků. Jezdím kolem nich relativně velmi často po několik let, a tak dobře vím, že se většinou netočí vůbec. Znamená to tedy, že někde musí stát konvenční zdroje, které nahradí výpadek v případě nefunkčnosti těchto zdrojů tzv. ekologických.

A to nemluvím o tom obrovském množství oceli a barevných kovů, který jsou nejen nad povrchem, ale také hlavně pod zemí – pokud se tedy nově elektrická energie nemůže posílat třeba vzduchem pomocí nějaké antény. Technické výstřelky jsem totiž nikdy nesledoval, a tak mi možná něco uniklo. Další věc, která mě upoutala, že mezi těmito stožáry vedou šotolinové cesty. Kolik orné půdy bylo zničeno, aby se tato tzv. zelená energie mohla vyrábět? Bylo by zajímavé sledovat, kolik plochy zabere Temelín včetně uložišť jaderného odpadu a míst, kde se těží uran a porovnat to s tím, co vyprodukuje. A pak to samé udělat s větrníky a solárními panely, případně s Káťou tolik oblíbenými zdroji na biomasu.

Nepochybně bychom kromě zelených podnikatelů a poslanců (hlavně těch v europarlamentu) propukli v usedavý pláč, který by se záhy proměnil v touhu páchat násilné trestné činy. Ano, člověk si může pořád dokola říkat, že lepší Káťa s Bursíkem něž Uhl s Beránkem a že vedení našich současných zelených je úplná neokonská sebranka oproti té verbeži na západě, ale i tak se mi nějak nechce platit ze své kapsy druhým opičku. Takže, milá Káťo, nejdřív si trochu zajezdi s hovnocucem, abys věděla, co je biomasa a pak teprve do parlamentu blouznit o zelené. Do té doby raději postavíme třetí a čtvrtý reaktor v Temelíně – je to levné, dá se na tom nahrabat, je to bezpečné a nesmrdí to. Dneska jsem se ale krotil, původně jsem chtěl dle vzoru Mátonohova napsat Otevřený dopis straně Zelených!! Klause na vás!!!!

Zde můj vzor Mátonoha:

 

Zde Káťa v TV:

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Prokop | středa 15.4.2009 15:06 | karma článku: 31,86 | přečteno: 3512x
  • Další články autora