Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"Hrad Bouzov je povazovan za nejromanticstejsi misto z celych Cech"? "Cech"?

Kde je tedy hrad pani Procklova? V Cechach, nebo na Morave?

1 0
možnosti
Foto

Opraveno na z celého Česka. Díky

0 0
možnosti
Foto

Děkuji vám paní Simono za pěkný výlet. Také Bouzov patří k těm pohádkovým hradům, kam jsem se v minulosti nedostal, protože moje tehdejší dávné cesty autem z Brna směřovaly převážně na severozápad na Vysočinu (čímž nemyslím známý český salám, který měl být naivním a trapným pokusem, jak spotřebitelům v ČSSR nahradit uherák), ale na Českomoravskou vrchovinu.

1 0
možnosti
Foto

Taky děkuji. Moje cesty míří všude tam, kam se chci podívat

0 0
možnosti
JP

Pseudohrad. Jako spousta dalších.

0 0
možnosti
MB

Jo, do pravil nadšený Heinrich Himmler, šéf pověstných SS. Sice takový kapesní, nicméně hezký. Naši kluci se budou mít kde věnovat okultním rituálům. Jak řekl učinil. Řádu německých rytířů jej ukrad - Stejně s námi Němci, nemají nic společného ...

Jo, jo majetek zavilých fašistů! Pravili dobráci a velkoryse jej cestou Dekrerů předali lidu. Jo, jo, co zase ti původní otravují.Dokonce s nějakým Sovincem a K. Studánkou? Jo, jo, Bouzov po požáru Velmistrem z Vídně - řádně opečován. Dobře udělal ...

Létající švec, by za Jasněnkou, by neměl odkud startovat! Jo, jo, o spravedlnosti a rozumu si můžeme myslet co chceme. Česky se to nazývá - Politicky neprůchodné ... !

2 2
možnosti
ZZ

A přes to všechno český stát všechny tyto nemovitosti, za vydatné pomoci současné justice, Řádu německých rytířů, prachsprostě sebral !!!

0 0
možnosti
VR

Jako skauti jsme po válce začátkem května téměř pravidelně chodili na Bouzov a nedaleké Javoříčko (Němci vypálené 5.5.45) - a po zrušení Junáka někteří v této tradici pokračovali. Obě cesty pěšky - cca 30 (plus/mínus) km. Samozřejmostí byla i prohlídka jeskyní a návštěva hradu. Ovšem - to vstupné se nedá porovnat ani náhodou - pro studenty pětikoruna - možná desetikoruna - ovšem ve staré měně.

0 0
možnosti
JL

Moje prvni navsteva Bouzova byl rok 1946. Junaci meli velky tabor v Lhotce u Bouzova a tak vylet byl vlastne prochazkou. (prvni stredisko ve Zline)

Prekrasne misto. Jen to politicke rozdeleni me dojmulo. kdyz jsem Bouzov navstivil naposledy. Hned za humny tohoto hradu zacina jeden z ceskych kraju. To Bouzov byval s Mirovem skoro uprostred moravske zeme. Jo..To bylo za Rakouska/Uherska a prvni republiky. Moderna nici co se da. Uzasne....??

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma Drobné upřesnění. Československo sice v roce 1918 zkonfiskovalo hrad Bouzov, ale v roce 1923 československé vojsko hrad opustilo a byl vrácen Řádu německých rytířů, kterým patřil až do roku 1939, kdy mu jej zkonfiskovali nacisté.

4 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 479x
Baví mě psát. Ráda bych zkusila, zda mé texty budou někoho zajímat. Jednoduše, jestli to bude někdo číst. Jaké asi budou? Rozmanité, zábavné, k zamyšlení a snad s pozitivní odezvou od vás čtenárů...doufám :-))

Seznam rubrik