Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M31i17l77a13n 82H

27. 6. 2013 6:10

Jednou jsem byl u známého na návštěvě v Anyangu (Henan, není to daleko od Hebei). Přijel jsem vlakem, takže jsem byl dost unavený a v bufáči na nádraží už mě čekalo pár kámošů. Tak jsem mrkl, co mají v jídelním lístku (bistro u nádraží, takže žádné obrázky, všechno jenom ve znacích) a vidím tam "ovčí oči". Tak se ptám číšníka, co to je a on že ovčí oči přece. Tak jsem to musel vyzkoušet a přinesli mi 4 na špejli nabodnuté grilované ovčí oči :-)

Jinak psi se hodně jedí nejen na jihu (vliv Vietnamu), ale spíš na severovýchodě v Mandžusku (je to u Severní Koreje, tam se také hodně jí psi). Tam to jede ve velkém a sami Číňani tam jezdí na nejlepší psí maso. Kdysi mi jedna známá, která tam jela navštívit svého přítele přivezla odtamtud dárek - psí pečeni.

0 0
možnosti
JP

Parádní článek!R^ Miluju jídlo a stejně ráda o něm čtu :-) Vůbec nejlepší je exotika a něco, na co nejsme zvyklí, tomu fandím ;-) (Také máme blog: http://food-for-fun.webnode.cz/)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za pozitivní reakce a karmu. Omlouvám se, bohužel zatím nemám dost dukátů, abych mohl plnohodnotně odpovídat... registroval jsem se teprve nedávno:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3492x
Rád bych se podělil o své skrovné znalosti Číny a Číňanů očima neinformovaného Čecha. Doufám, že se blog bude líbit.

Seznam rubrik