Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

domnívám se, že dávat souvistlost s Mao-em a dnešní rozvinutostí je zcela mimo jakoukoliv korelaci.

v Žaponsku Mao-a neměli a jsou asi 30x dále než čína. Rozvoj nastal díky propojení světového obchodu a investic, v monarchii by to šlo dříve, lépe a sociálněji, celkově plynuleji.

1 0
možnosti
HK

To je sice hezký, ale když jim nikdo nebude říkat, co udělali špatně, tak k žádné sebereflexi nikdy nedojdou. Mao a Tibet, zum Beispiel.

Že mají jiný názor na psy jim neberu.

1 0
možnosti
MT

Pěkný článek, akorát že v ČR je Čechů víc, než 64 %, i ta anglická wiki říká, že při sčítání lidu to byla nepovinná kolonka, kterou 26% nevyplnilo. Takže minimálně 90% obyvatel jsou u nás Češi.

0 0
možnosti
Foto

R^ konečně nějaký článek, kde se člověk taky něco dozví...těším se na další díl

2 0
možnosti
KB

Též R^

Pište dál.

1 0
možnosti
BD

Skvělý článek.

Pokud máte znalosti, chuť a vědomosti - jde o rozsáhlý seriál,který tady chybí. Naše propaganda i media lžou neuvěřitelně.Sice to stejně nemá na vývoj vliv- ale otravuje to vzájemné vztahy.Pořád si mnoho lidí neuvědomuje,že je rok 2013 !!!

Trochu se začínám orientovat v čínském průmyslu a jsem dost v šoku z možností,provedení,sortimentu atd. Potom si řeknu,že jde o 1 300 000 000 lidí a to je značná část světa. Tak to je přeci normální, že umí skoro všechno.. A k tomu přijde Afrika,Latinská Amerika,Indie atd atd .... je to vlastně normální vývoj

1 0
možnosti
PK

P21a83v17e93l 57K38u63r29a53l

11. 6. 2013 12:43

http://en.wikipedia.org/wiki/Deng_Xiaoping upřímně tenhle člověk udělal s číny moc s kterou je třeba ve světě počítat mnohem víc než Mao.

0 0
možnosti
JT

Moc pekny clanek. To s tim Tibetem jsem si myslel taky, vy jste mi to potvrdil.

1 0
možnosti
VH

:-( To se skoro nemáme s Číňany o čem bavit. A co takhle debata o demokracii ? Nebo o čínském politickém vězni : http://hlavaty.blog.idnes.cz/c/116319/Demokratizace-v-Cine-se-nekona.html  ?

2 0
možnosti
JT

A co treba o Konfuciovi nebo Laovi ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3492x
Rád bych se podělil o své skrovné znalosti Číny a Číňanů očima neinformovaného Čecha. Doufám, že se blog bude líbit.

Seznam rubrik