Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

To u nás umí taky. Učil jsem fyziku na humanitním gymplu a holky se to učily jako Ly, pěně všechno doslova ze sešitu. Všechny  uměly Archimédův zákon - problém byl, když měli ze zadaných veličin (hustota kapaliny, objem tělesa, gravitační zrychlení) vypočítat tu sílu jakou je kámen pod vodou nadlehčovaný, to nespočítal nikdo.

0 0
možnosti
JC

Nezlobte se, ale ten socialismus ve Vietnamu znamená velkou chudobu pro obyvatelstvo (tak, jako všude, kde zvítězil). I proto dělají Vietnamci možné i nemožné (dokonce i nezákonné - viz pěstování marihuany a vaření pervitinu), aby žili v cizině a poslali peníze těm z rodiny, co jsou ve Vietnamu. Nemají např. žádné důchody a to zdravotnictví, no to bych nepřál ani vám. Např. v nemocnici si ošetřování musíte zjistit sám. Ale to je jen perlička. Jedna vietnamská rodina jistě zpestří život, jedna vietnamská čtvrť vás donutí, stěhovat se jinam. Jestlipak jste zkusil žít na sídlišti Praha -Libuš? Mimochodem v příštích měsících a letech budete Vietnamcům přispívat na vzdělání v rodném jazyce, na tisk a p., protože si vymohli uznání za etnickou menšinu.

2 1
možnosti
ZS

Vy jste ve Vietnamu byl, že to tak dokonale všechno víte

0 0
možnosti
Foto

Hezký článek, až na jednu věc. Píšete, že se dítěti v ČR sežene česká paní na hlídání a okolo druhého roku ji mají všechny děti. To je vtip? Myslíte si, že běžná česká domácnost má peníze na to, aby si mohla dovolit paní na hlídání? Já tedy ne. :-/

1 0
možnosti
Foto

přečtěte si to znovu a zkuste ten psaný text lépe pochopit. Je to o vietnamské rodině v Česku.

4 0
možnosti
Foto

Jsem vděčný za možnost kontaktu s touto kulturou - bojová umění, zen, budhismus.

I jejich přístup k životu.

Díky za hezký článek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3492x
Rád bych se podělil o své skrovné znalosti Číny a Číňanů očima neinformovaného Čecha. Doufám, že se blog bude líbit.

Seznam rubrik