Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Čínská vodka...naprostý souhlas... dostal jsem dvě, stejné docela drahé. První jsem otevřel a smrdí to jako dech mrtvé milenky...s odvahou jsem pozřel a nějak na to zanevřel. Občas jsme si v práci dali, když došel vitriol, francovka, dehet... :-) Druhá lahev je doma neotevřená...nemám na to odvahu.

0 0
možnosti
JS

Ahoj, prima článek...

Spolupracuji s Číňany již leta a jen bych doplnil...Tsing Tao se dá sehnat v nej čínské restauraci v Peking restaurantu poblíže hotelu Panorama na Praze 4 (asi 50 Kč). 

A ještě k tomu pivu. Číňané rozlišují, kde se Tsing Tao vařilo. Vaří se asi jen na dvou místech v Číně a kvalita je odvislá od vody. To jedno je nijaké, to druhé je docela slušné. Můžu příště zjistit více, zeptám se :-)

Mimochodem, Číňan po 3 belgických pivech...jo to je dílo :-)  že by se i Mao obracel v hrobě...

0 0
možnosti
MH

M75i26l81a13n 60H

27. 6. 2013 5:29

Dobrý den, celkem zajímavé články. Rád bych jenom dodal k tomuto textu jednu věc.

Žiji v Číně již více než 5 let a z mé zkušenosti, se tady chlastá víc než dost. Ať už se jedná o obchodní večeře nebo jen zábavu. Dokonce třeba pouhý oběd. Konkrétně mám například kamaráda z provincie Henan. Jde sám na oběd, dá si nudle a koupí si k tomu láhev čínské pálenky (56%), kterou vypije během odpoledne.

Na tom enzymu něco pravdy bude, ale většinou je to spíš o celkovém přístupu k pití. Číňani (Asiati) se jdou ožrat, Češi si jdou do hospody na pivo popovídat. Kolikrát se mi stalo třeba na obchodních večeřích, že se čínští obchodní partneři/zákazníci opili, usnuli, pozvraceli pak pro ně přijeli manželky atd. Stejně tak se snažili opít mě. Pokud jedu do jiné provincie a jdu na večeři s mým lokálním kolegou, tak mě musí opít. Protože, když se neopijeme na kaši, tak to znamená, že mě patřičně nepohostil.

Korejci vydrží dost, i slečny. Má přítelkyně zvládne půl lahve tequily. Navíc existují "chlastací hry", které během párty hrají (kostky, logické hry, hry s rukama na postřeh...). Nezřídka jsem viděl, že kdo prohraje jedno kolo této hry musí vypít 6 panáků whisky.

O přístupu k pití koneckonců říká hodně pouhý přípitek. Číňani, Korejci, Japonci si nepřipíjejí s hláškou "Na zdraví!" jako u nás, ale "Gan bei!" (tedy "do dna!").

My chodíme "na jedno", oni tady se jdou "ožrat do mrtva".

0 0
možnosti
FH

Presne tak. Takovy obchodni vecirek s deseti Cinany je opravdu zazitek, jelikoz si musite dat "Gan bei" s kazdym zvlast a tak to jde pored dokola. Kdo prezije az do konce jidla tak jde na karaoke, ale tam uz usne nebo se poblije temer kazdy. Ja uz jsem potom odmital s nima nekde chodit, protoze to se fakt nedalo. Pred mesicem jsem pracoval s Korejcem a ten pil uz od rana. Japonci aspon pijou jenom po praci, ale zase kazdy den.

0 0
možnosti
MR

M62i52l48a46n 77R41a12d40e22k

19. 6. 2013 18:52

take severoamericti Indiani malo snesou. Je to ten zatracenej enzym, nevim jestli se da vypestovat kdyz generace po generaci konzumuje alkohol, mozne to je. Indiani v Mexiku alkohol znali, na severneji uz ne, tak to ti mexicane lepe umi. ale zajimavy clanek R^

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Jenže se severoamerickými indiány bude nejspíš v nepořádku ještě něco, protože u nich opravdu rychle vzniká silná fyzická závislost na alkoholu... ostatně, něčemu podobnému se budu věnovat o pár blogů dále, docela zajímavě je tenhle fenomén popsán v de Quinceyově Zpovědi požívače opia.

0 0
možnosti
PM

Toto nemá chybu!R^R^R^

2 0
možnosti
JM

Vy jste, autore, jako zjevení. Snad nikomu to tady nepíše tak dobře, jako Vám. Je to zajímavé, necítíte potřebu vytvářet nějaké karmohoně. Jen tak dálR^

5 0
možnosti
Foto

Děkuji mnohokrát za uznání, ale nepřechvalte mě. Obávám se, že moje příští dva či tři články budou tak trochu karmohoně:-) Ale uvidíte sám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3492x
Rád bych se podělil o své skrovné znalosti Číny a Číňanů očima neinformovaného Čecha. Doufám, že se blog bude líbit.

Seznam rubrik